'Prijete mi likvidacijom i da će me pomesti sa scene'

10.3.2012.
14:23
VOYO logo

Iako tvrdi da dobiva svakakve poruke, prijetnje i kaže da jest opasno, Jadranka Kosor ne namjerava poslušati 'sugestije' i neće odustati od kandidature i borbe u utrci za predsjedničku fotelju HDZ-a. Uvjerena je da će na unutarstranačkim izborima pobijediti u prvom krugu.

Što se tiče Ivića Pašalića poručila je kako je on isključen iz HDZ-a temeljem odluke Visokog časnog suda i više se ne može vratiti u stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''A koji je njegov plan? Postoji nekoliko planova koji se u konačnici uvijek isprepletu i stope u jedan – a to je destabilizacija HDZ-a'', zaključila je.

Kosor je komentirala i slučaj splitske HDZ-ovke Sanje Bilač koja je poslala otvorene pismo u kojem je od Kosor da odstupi s mjesta šefice HDZ-a, te je poručila da nije tražila da se Bilač izbaci iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovila je svoju tvrdnju kako smatra da iz pisma Sanje Bilač stoji netko drugi, ''netko tko želi biti kandidat''.

Iz Milanovićevih koraka čita nesigurnost

''Većina tih aktivnosti usmjerena je prema meni sa svrhom da odustanem od kandidature za predsjednicu stranke. Ta mi je poruka nedvosmisleno poslana putem Globusa prije nekoliko tjedana, gdje su mi tzv. neimenovani dužnosnici iz vrha stranke poručili da, ako odustanem, ostavit će mi mjesto potpredsjednice Sabora, a ako ne odustanem, onda će me pomesti s političke i svake druge scene. Mnogi su me ljudi zvali zabrinuti jer tu poruku tumače kao poziv na likvidaciju. A to jest opasno i nastavlja se. Sve to vodi tome da ja jednog dana kažem: 'Ja to više ne mogu izdržati'. Neprekidno sam u poziciji da se moram braniti. Cijeli dan sam se morala baviti odgovorima na pitanja o Iviću Pašaliću. To je loša pozicija, jer pokriva sve naše aktivnosti. U istom trenutku stižu prigovori da HDZ ne djeluje kao oporba, da je neprepoznatljiv. Ja djelujem kao predsjednica HDZ–a, no to uvijek prekrije neka afera iz unutarstranačkih izbora. I to će očito tako trajati do 19. svibnja'', rekla je Kosor u intervjuu za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavila je da nakon izbora neće pokrenuti proces čistke u HDZ-u, već će se usredotočiti u jačanje te stranke. Glavni cilj, poručuje, bit će joj pobijediti Zorana Milanovića na sljedećim izborima.

''Iz prvih njegovih koraka čitam nesigurnost. Skriva se iza prvog potpredsjednika Čačića i ministra Linića. Premijersku ulogu vidim drugačije. O svim relevantnim temama za život države premijer mora reći svoje mišljenje. Da bi ga izrekao, mora ga imati'', poručila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo