POTPUNI ŠOK / Sjećate li se ovog? Prošlo je 15 godina otkako se Ćaća povukao: 'Bogu hvala, nisam bolestan'

Postao je ‘Ćaća‘ i zvijezda Facebook stranice 'Ćaća se vrača'

1.7.2024.
9:59
VOYO logo

Dogodilo se to prije točno 15 godina na današnji dan. Tadašnji predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader sazvao je izvanrednu konferenciju za medije, a samo nekoliko minuta nakon toga ova je vijest odjeknula kao bomba.

"Zbog osobnih razloga dajem ostavku na mjesto premijera i predsjednika stranke. Donio sam odluku da se neću kandidirati za predsjednika RH i da se povlačim se iz aktivne politike", poručio je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je tom prilikom i da, Bogu hvala, nije bolestan, ali i da iako je bilo ponuda, nije prihvatio ni jednu poziciju unutar europskih institucija.

"U životu postoje trenuci za nove početke. Ja sam osobno za mene zaključio da je ovo takav trenutak. Svoju dionicu sam odradio, sad je vrijeme za druge. To je pravilo i života i politike. Nikad se nisam libio ni jednog izazova, uvijek sam im se suprotstavljao, prihvaćao ih i tražio rješenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je poručio "Doviđenja i hvala Vam svima na suradnji." Nekoliko mjeseci kasnije, Sanader je izbačen iz Hrvatske demokratske zajednice, a u prosincu 2010. pokreće se kazneni postupak protiv njega. Za njim je izdana tjeralica i od tada smo ga pratili na mnogim suđenjima: za aferu Hypo, Ina-MOL, Planinska…

Postao je ‘Ćaća‘ i zvijezda Facebook stranice 'Ćaća se vrača.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo