OBJAVIO KANDIDATURU /

Mirando Mrsić prije par godina izbačen iz SDP-a, a sada želi biti šef stranke

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon izlaska iz SDP-a osnovao je svoju stranku Demokrati koju je ubrzo napustio, a 2022. se vratio u SDP

29.8.2024.
12:55
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mirando Mrsić, nekadašnji ministar rada i saborski zastupnik, na Facebooku je objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a.

U podugačkoj objavi naveo je svoje razloge zašto se kandidirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim svoje dosadašnje bogato stranačko, društveno i životno iskustvo upregnuti u boljitak naše stranke i života naših građana", napisao je.

Smatra da je u SDP-u vrijeme za promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP treba duboku i sveobuhvatnu promjenu političke, ideološke i organizacijske paradigme. Bitan preduvjet za ovu promjenu jest odmak od dosadašnje oporbene politike i djelovanja koje je odgovaralo samo dijelu stranačkog vodstva. Stranka treba promjene. Ne možemo biti niti Radnička fronta, niti Fokus niti Možemo. SDP može biti samo SDP. U proteklim izbornim ciklusima izgubili smo iz vida koga mi zastupamo, tko su naši glasači. Očito dosadašnja oporbena politika ne daje uspjeha i nije dovoljno prepoznata", nastavio je u objavi.

Podsjetimo, Mrsić je 2018. bio izbačen iz stranke na nekoliko godina. Spekuliralo se da ga je tadašnje vodstvo isključilo jer nije iz saborske procedure htio povući svoj prijedlog Zakona o doprinosima ili pak zato što je bio najžešći kritičar tadašnjeg vodstva SDP-a, posebice Davora Bernardića, čiju su smjenu, ubrzo nakon Mrsićeva isključenja iz SDP-a, tražili brojni vodeći članovi stranke.

Nakon izlaska iz SDP-a osnovao je svoju stranku Demokrati koju je ubrzo napustio, a 2022. se vratio u SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tko će biti na čelu SDP-a? Jedan od kandidata i bivši ministar Mirando Mrsić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo