ISPITANO 60 SVJEDOKA /

Prije godinu dana policija je upala u Kulmerove dvore: Hoće li Ivica Todorić uskoro u Hrvatsku?

U ranim jutarnjim satima policijski kombiji ušli su u Kulmerove dvore

16.10.2018.
22:00
VOYO logo

16. lipnja 2017. godine u ranim jutarnjim satima policijski kombiji ušli su u Kulmerove dvore. Istražitelji su počeli s pretresima, a tog je dana uhićeno 12 osoba, osim Ivice, Ante i Ivana Todorića koji nisu bili u Hrvatskoj. Dva dana nakon, Ivici Todoriću određen je istražni zatvor. U javnosti se pojavio tek sedmog studenog kada se prijavio policiji u Londonu. Istraga u slučaju Agrokor postala je pravomoćna mjesec dana kasnije, ali još nije gotova. 

"Riječ je o predmetu u kojem je vremensko razdoblje za koje se okrivljenike sumnjiči preko 10 godina. Samim time određene činjenice je puno teže utvrditi nego u takozvanim običnim predmetima. Nije neuobičajeno da ovakvi predmeti u fazi istrage ovako dugo traju", kaže Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici Torodićevih kažu nam kako je do sad ispitano oko 60 svjedoka.

"Međutim još uvijek nisu saslušani ključni svjedoci o kojima ovisi mogućnost ukidanja istražnog zatvora protiv Ivice Todorića jer dva svjedoka još nisu saslušana", kaže Jadranka Sloković, odvjetnica Ivice Todorića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga bi trebala trajati godinu dana, u ovom slučaju do 20. studenog. No DORH može zatražiti produljenje istrage na dodatnih 6 mjeseci što bi se moglo i dogoditi. Istražitelji imaju samo tri mjeseca za knjigovodstveno financijsko vještačenje.

"Državno odvjetništvo je u kolovozu donijelo nalog da se provede financijsko knjigovodstveno vještačenje kao što je u svibnju donesen nalog o provođenju informatičkog odnosno telekomunikacijskog vještačenja", kaže Olujić.

"Mi na taj nalog za provođenje tog vještačenja imamo ozbiljne prigovore s obzirom na činjenicu da je to vještačenje povjereno stranoj firmi koja nije upoznata s našim pravnim propisima", kaže Sloković.

Ivica Todorić vraća se u Hrvatsku. Tijek događaja pratite OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo