Prije bih koalirao s Tuđmanom, no s Bandićem

'Ako Bandić pobijedi na izborima za njega će to biti spas, a za narod tragedija', izjavio je prvi čovjek HSLS-a. Dodao je da bi prije koalirao s Tuđmanom, no s Bandićem.

6.12.2009.
19:34
VOYO logo

"Već tri godine govorim o tome da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi pročelnici vode loše grad Zagreb. Katastrofalno vode Zagrebački holding, koji će 800 milijuna kuna završiti u minusu", rekao je novi predsjednik HSLS-a Darinko Kosor gostujući u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva.

Na podsjetnik Aleksandra Stankovića kako je zagrebački HSLS-a pod njegovim vodstvom htio koalirati sa strankom Miroslava Tuđmana i Zdravka Tomca, Kosor je kazao kako bi i danas prije koalirao s njima, nego s Milanom Bandićem.Kosor je istaknuo kako će se u slučaju pobjede Milana Bandića na predsjedničkim izborima u Zagrebu morati odigrati izbori za novog gradonačelnika, a da će se u slučaju da izgubi birati novi članovi zagrebačke Skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dok bi, prema njegovim riječima, Bandićeva pobjeda bila tragedija za hrvatski narod, za samog Bandića bila bi pravi spas.

Kada je u pitanju Arena u Zagrebu, prvi čovjek HSLS-a bio je podijeljena mišljenja. Tvrdi da je njena gradnja bila dobar potez sa sportske strane ali ne i s gospodarskog aspekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čeka nas godina s puno otkaza'

Govoreći o godini koja je pred nama Kosor je izrazio mišljenje da će biti puno gora od sadašnje te da će donijeti puno više otkaza.

S obzirom na krizu naglasio je i kako već prvog travnja očekuje rebalans proračuna, čiji način izrade nikako ne odobrava. No, kaže kako HSLS na to ne može utjecati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam osoba koja će samo zato što sam predsjednik HSLS-a inzistirati da izađemo iz Vlade i koalicije. Apsolutno podržavam što radi premijerka Jadranka Kosor. U njezinom mandatu u samo tri mjeseca su se otvorile neke afere što se nije dogodilo za vrijeme mandata Ive Sanadera. S druge strane nisam sretan što ima toliko afera u državi", kazao je Kosor dodajući kako je uvjeren da će baš te afere srušiti Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo