PRIJE 6 GODINA IZJAVOM ODUŠEVIO HRVATSKU, DANAS SLAVI NA IZBORIMA: / Sjećate li se profesora koji se rasplakao zbog okretišta?

Image
Foto: Screenshot/YouTube
4.6.2017.
22:55
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Ante Kovač, prije šest godina, kao profesor hrvatskog jezika u OŠ dr. Franje Tuđmana u Korenici svojom izjavom za HRT oduševio je Hrvatsku. Komentrajući novouređeno okretište autobusa na školskom parkiralištu, Kovač je plakao. Svojim je učenicima dao na napišu sastavak o otvaranju okretišta za autobus s naslovom 'O asfalte, moj asfalte'.

Govoreći o novini koju je škola dobila i apsurdnosti cijele situacije, profesor se rasplakao od sreće. Kazao je kako je taj rotor bilo jedino što je tadašnji župan, Darko Milinović, napravio u Korenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, šest godina poslije, Ante Kovač postao je načelnikom općine Plitvička jezera, dok je Milinović prije dva tjedna postao županom.

Ante Kovač osvojio je 50,88 posto glasova i pobijedio HDZ-ova Borisa Luketića s 47,14 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezavisni Kovač u Gradskom će vijeću imati najveću grupaciju vijećnika iz koalicije HDZ-HSP AS (41,39 posto) na čelu s Luketićem, no tu je još uvijek natpolovičan broj ostalih vijećnika i to 32,24 posto uz Kovača, 14,1 posto članova SDSS-a te 12,1 posto s koalicijske liste SDP-HSS-HNS.

Kako se novoizabrani načelnik općine Plitvička jezera prije šest godina rasplakao pred kamerama, pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSP slavio u Gospiću

U Gospiću je većinu glasova osvojio HSP-ov kandidat Karlo Starčević i pobijedio Petra Krmpotića (HDZ), iako je pobjeda vrlo tijesna - 50,14 posto prema 48,46 posto, a veći dio večeri s nekoliko postotaka vodio je Krmpotić. U prvom krugu Krmpotić je pobijedio Starčevića 44,58 posto prema 42,29 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novog gradonačelnika Gospića u predstavničkom tijelu čeka sljedeći odnos snaga: koalicija HDZ-HSS-HSP AS je osvojila 48,67 posto glasova, HSP 33 posto, SDP 8,35 posto, a grupa birača uz nezavisnog Josipa Župana 6,43 posto glasova.

U Senju je Sanjin Rukavina (HDZ) sa 63,07 posto glasova pobijedio nezavisnog Igora Medveda, koji je osvojio 34,99 posto glasova. Kao nositelj liste HDZ-HSP AS- HSU - Reformisti Rukavina je osvojio u Gradskom vijeću natpolovičnu većinu od 51,36 posto. Grupa birača uz Medveda osvojila je 20,76 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo