'OSTVARENJE SNA' / Prije 14 godina Hrvatska se pridružila NATO-u. Banožić: 'Rame uz rame smo s velikim silama'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Istaknuo je i kako nastavljamo intenzivno ulaganje u obranu kako bismo se pokazali odgovornima u brzim i mijenjajućim međunarodnim odnosima s brojnim sigurnosnim ugrozama

1.4.2023.
10:47
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prije 14 godina na današnji dan Hrvatska je pristupila NATO savezu.

Povodom te obljetnice, ministar obrane, Mario Banožić kaže kako je u tom periodu Hrvatska vojska dokazala kako stoji rame uz rame s velikim vojnim silama. "Naše vojnikinje i vojnici u NATO vođenim misijama, operacijama i aktivnostima, dokazuju svoju izvrsnost, profesionalizam i spremnost za nošenje i s onim najzahtjevnijim zadaćama", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulazak Republike Hrvatske u NATO bio je ostvarenje jednog od najvažnijeg vanjskopolitičkih i sigurnosnih ciljeva od svoga osamostaljenja i zato danas s ponosom možemo reći kako smo ostvarili sve ono za što su se borili i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji.

Suočeni s brojnim izazovima, podsjetili smo se što nam sve kolektivna sigurnost omogućuje i koliko bismo se za vrijeme Domovinskog rata lakše suočili s izazovima poput ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti, a koji su nam ostavili velike ratne štete i velik broj stradalih i nestalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega navedenog, nastavljamo intenzivno ulaganje u obranu kako bismo se pokazali odgovornima u brzim i mijenjajućim međunarodnim odnosima s brojnim sigurnosnim ugrozama.

Smatramo kako samo snažan, čvrst, pouzdan i interoperabilan partner i saveznik može pridonijeti Savezu i njegovim ciljevima" zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo