Prijavljeni za mito, a i dalje rade u istoj firmi

Nakon što je otkriveno 165 ilegalnih priključaka na struju, nekoliko radnika iz Elektre prijavljeno je zbog mita, no i dalje rade u toj tvrtki.

20.9.2011.
12:01
VOYO logo

''U 2008. godini otkrili smo 165 ilegalnih priključaka i procesuirali sve slučajeve, prijavili policiji i Državnom odvjetništvu, a prijave su podnesene protiv nepoznatih počinitelja. No, ljudima nismo dali otkaze, nego više nisu na poslovima na kojima su radili. Nije tu bio samo jedan čovjek, čekamo završetak sudskog postupka i da se utvrdi jesu li i koliko su krivi'', rekao je Željko Šimek, rukovoditelj Ureda direktora Elektre Zagreb.

Međutim, kako je moguće da su prijave podnesene protiv 'nepoznatih počinitelja', a istovremeno su neki od zaposlenika zbog mita premješteni u druge odjele, nije objašnjeno. Dodao je da je 165 priključaka otkriveno kad je informatički program nadzora sustava, koji je pojačan i internim kontrolama, započeo rad te da je u međuvremenu 'legalizirano' oko 130 priključaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani moraju platiti dvostruko

Najviše trpe građani koji su ilegalno priključeni jer osim mita koji su platili, sada će morati platiti između 12 i 20 tisuća kuna za legalizaciju priključka. Budući da su neki ilegalni priključci otkriveni tek u posljednje tri godine, Šimek je upitan kako je bilo moguće postavljanje brojila i zašto se nije prije vodila evidencija o tome što se uzima sa skladišta.

''Oni su takve stvari radili u starom sustavu jer nije bilo centralnog vođenja i nije se znalo gdje je to brojilo završilo. A prije 2008. godine nije bila potrebna građevinska dozvola za dobivanje priključka'', rekao je Šimek za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Štete u slučajevima ilegalnog priključivanja kod nas nema jer su svi platili priključak. Oni su XY ljudima davali novac za priključak i sada ponovno moraju platiti'', kazao je Šimek. Tako na kraju ispada da Elektra dva puta naplaćuje istu uslugu, zbog čega se pojedini građani bune i prijete da neće platiti.

Vezani članci:

arti-201109060143006 arti-201108310404006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo