'PRIJAVILI SMO SE NA NATJEČAJ': / Klemmova zaštitarska tvrtka preuzima osiguranje HRT-a?

Image

Kako Nacional.hr neslužbeno doznaje od više osoba, zaštitarska tvrtka Josipa Klemma, jednog od vođe braniteljskog prosvjeda, Klemm Security od 1.

1.3.2017.
18:54
VOYO logo

Nacional.hr je kontaktirao Josipa Klemma, koji je rekao:

“Nemam još nikakvih informacija, ali točno je da smo se prijavili na natječaj.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, doznaje se i da Klemm Security otprije radi specijalno osiguranje reportažnih kola HRT-a u posebnim situacijama.

Koordinatorica javne nabave tvrtke Klemm Securiy Anita Antunović potvrdila je da se tvrtka javila na javni natječaj prije Nove godine, ali da još nemaju informacija o rezutatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno, osiguranje HRT-a obavlja tvrtka AKD zaštitam a doznajemo da je zaposlenicima ponuđen prelazak u tvrtku Klemm Security.

Tvrtka Klemm Security zapošljava oko tisuću ljudi, među kojima je veliki broj branitelja, a posluju uglavnom s privatnim sektorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpnju prošle godine Klemm Security preuzeo je i čuvanje Ministarstva branitelja i Ministarstva socijalne politike i mladih. Klemm je tada rekao kako su se javili na natječaj i dali najjeftiniju ponudu kojom su pobijedili konkurenciju.

“Natječaj za pružanje zaštite ministarstvu raspisan je u lipnju. Mi smo se na njega prijavili te je prije nekoliko dana stigla odluka o odabiru. Izabrani smo kao najpovoljniji ponuditelj. U tijeku je potpisivanje ugovora, a žalbi nije bilo. Predviđamo da će sredinom srpnja Klemm sigurnost preuzeti posao zaštite ministarstva”, kazali su tada iz Klemmove tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo