PRIJAVA ZBOG NARUŠENOG UGLEDA: / Željko Jovanović prijavio ministra Kujundžića zbog vrijeđanja dvoje liječnika iz Mosta

Image
Foto: PIXSELL

Kujundžić je omalovažio znanje Bože Petrova i Ines Strenja-Linić koji su po struci liječnici, tvrdi Jovanović.

19.8.2018.
14:39
PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović prijavio je u nedjelju Hrvatskoj liječničkoj komori ministra zdravstva Milana Kujundžića (HDZ) zbog njegova napada na Mostove saborske zastupnike Mosta Ines Strenja-Linić i Božu Petrova, javlja N1.

Image
KUJUNDŽIĆ ŽESTOKO POPLJUVAO MOSTOVCE: /

Tražili su da odstupi, a on ih je optužio za doista groznu stvar

Image
KUJUNDŽIĆ ŽESTOKO POPLJUVAO MOSTOVCE: /

Tražili su da odstupi, a on ih je optužio za doista groznu stvar

Kujundžić je za njih tijekom press konferencije u četvrtak izjavio da u "hrvatskoj medicini znače manje nego on u hrvatskoj poljoprivredi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što je točno rekao ministar

"Na press konferenciji, koju je ministar prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić, dr.med. održao 16. 8. 2018. u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu u povodu tragedije u Zaprešiću i smrti Mattea Ružića na pitanje novinara što misli o tome da iz političke stranke Most traže njegovu smjenu prof. prim. dr. sc. Kujundžić je rekao: S njima (dr. sc. Ines Strenja Linić, dr.med. i Božo Petrov, dr. med) na stručnoj razini ne mogu razgovarati jer takvu nisku frekvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov, u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi", podsjeća Jovanović i dodaje:

Narušavanje ugleda šteti profesiji

"Ovakvom izjavom, koju su prenijeli svi elektronski i tiskani mediji, svoje ponašanje i djelovanje prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, povrijedio kolege liječnike i ovakvom neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente. Time je nanio nemjerljivu štetu ne samo dr. Strenji Linić i dr. Petrovu, nego kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj. Predmetnom izjavom prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić povrijedio je Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama", navodi Željko Jovanović u svojoj prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović smatra da je Kujundžić time prekršio Pravilnika o disciplinskom postupku Hrvatske liječničke komore, odnosno da je narušivši ugled drugim liječnicima narušio ugled liječničke profesije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo