jednoglasno / Prihvaćena ostavka ravnatelja Ergele: Vrijednost stradalog lipicanca 30.000 kuna

Image
Foto: Pixsell

Već u ponedjeljak UV će se ponovno sastati, a kada će donijeti odluku o raspisivanju natječaja za izbor novog ravnatelja Ergele

16.1.2019.
19:12
Pixsell
VOYO logo

Upravno vijeće (UV) Državne ergele Đakovo i Lipik na današnjoj hitno sazvanoj sjednici  (srijeda) jednoglasno je prihvatilo jučer danu ostavku ravnatelja Mirka Damjanovića koji s današnjim danom, bez ponude novog radnog mjesta na Ergeli, više nije ni djelatnik te ustanove. 

Već u ponedjeljak UV će se ponovno sastati, a kada će donijeti odluku o raspisivanju natječaja za izbor novog ravnatelja Ergele i o imenovanju v.d.-a koji će do izbora novog ravnatelja rukovoditi ustanovom, kazao je to nakon sjednice Zdravko Barač

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je lipicanac bio u najmu na ime Ilije Damjanovića, oca Mirka Damjanovića te da mu je vrijednost procijenjena na 30.000 kuna, a da je najam na jednu godinu prema cjeniku Ergele 1.000 kuna, piše Glas Slavonije.

Čeka se cjelovito izvješće policije

"Postoji uredna dokumentacija o svemu, za najam je ispostavljen račun koji je uredno plaćen. Zadovoljene su sve interne procedure  vezane uz najam. Prema ugovoru o zakupu konja nastalu štetu, pa i štetu od uginuća snosi zakupnik", kazao je Barač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit je li policija ušla u Ergelu, Barač je odgovorio da su jučer u njoj bili službenici PP Đakovo, tražeći određeni broj dokumenata, no isključivo vezanih, naglasio je, uz ovaj slučaj. Cjelovito izvješće policije još se iščekuje.

Podsjetimo, Damjanović je ostavku podnio nakon što je jednog lipicanca "posudio" iz ergele, jahao ga je njegov maloljetni sin kod kuće. Sin je u jednom trenu pao s konja, a plemenita životinja se preplašila i pobjegla, te potom podletjela pod vlak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo