KREĆE PONOVNI POSTUPAK / Prihvaćena njegova žalba: Poništen otkaz načelniku granične policije zbog seksualnog zlostavljanja kolegica

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ovo je prvi put u povijesti Konavala da se okupio toliki broj prosvjednika na mirnom prosvjedu za neovisno suđenje

26.6.2021.
12:55
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Neslužbeno se doznaje kako je Drugostupanjski disciplinski sud Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu u cijelosti prihvatio žalbu odvjetnika Matka Klarića. Riječ je o načelniku Postaje granične policije Gruda čiji je odvjetnik poništio prvostupanjsko rješenje prema kojemu je Klarić proglašen krivim za povrede službene dužnosti. Sve tri točke po kojima se tereti Klarić su nezakonite, prema stajalištu Drugostupanjskog suda. Prvostupanjsku odluku je Drugostupanjski sud poništio i vratio predmet na ponovno suđenje, piše Dubrovački vjesnik.

U prvoj točki teretilo ga se za nedolično ponašanje prema tri policijske službenice, a u drugoj točki da nije dovoljno naglasio uređujućem službeniku koji je zamolio dvije kolegice izvan službe za pomoć. Bila je riječ o dobrovoljnom preslagivanju stolica u samostanu u Pridvorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća točka Klarića je teretila da je indirektno utjecao na voditeljicu smjene u propuštanju četiri državljanina BiH preko državne granice. Ipak, valja istaknuti kako su svi oni imali uredne uvjete za prelazak državne granice.

Image
seksualno uznemiravanje /

Nakon što ga je disciplinski sud izbacio iz službe, načelnik Klarić planira žalbu

Image
seksualno uznemiravanje /

Nakon što ga je disciplinski sud izbacio iz službe, načelnik Klarić planira žalbu

Po izricanju prvostupanjskog rješenja 25. siječnja 2021. kojim je Klarić proglašen krivim po sve tri točke, Klarićev odvjetnik Dario Obradović je istaknuo da takva odluka mora pasti, s obzirom da nije temeljena niti na utvrđenom činjeničnom stanju, niti na zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi dali podršku Matku Klariću, njegova obitelj i prijatelji su organizirali prosvjedno okupljanje ispred PU dubrovačko-neretvanske prošle zime. Facebook stranica podrške Matku danas broji oko 3 000 članova. Ovo je prvi put u povijesti Konavala da se okupio toliki broj prosvjednika na mirnom prosvjedu za neovisno suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo