ministarstvo se hvali / Prihodi od turizma u prvih šest mjeseci 2018. veći za 10 posto

Image
Foto: Grgo Jelavic / Dino Stanin/PIXSELL

Prihodi od stranih turista, prema podatcima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci 2018. godine, iznosili su 3 milijarde eura

30.9.2018.
12:09
Grgo Jelavic / Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Prihodi od stranih turista, prema podatcima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci 2018. godine, iznosili su 3 milijarde eura, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 10 posto, odnosno prihodovano je 276 milijuna eura više, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo turizma RH. 

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju pa je od travnja do lipnja ostvareno 2 milijarde i 558 milijuna eura prihoda od turizma, što je 9 posto više nego li u istom razdoblju, odnosno 222 milijuna eura više, navodi ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udio prihoda od turizma u BDP-u iznosio je u tom razdoblju 19,7 posto, odnosno 1,6 postotnih poena više nego li prošle godine u istom razdoblju, ističe se u priopćenju.

Ministar turizma Gari Cappelli naglasio je kako smo u ovom trenutku već premašili 100 milijuna noćenja i to mjesec dana ranije nego li protekle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nas posebno veseli, dodao je,  jer smo u prvoj polovici ove godine ostvarili 3 milijarde eura prihoda od stranih gostiju, što je 10 posto više nego li u istom razdoblju prošle godine.

"Rast prihoda u turizmu temelj je daljnjeg razvoja, investicija i povećanja konkurentnosti te upravo zato u našim aktivnostima, programima i zakonodavnim izmjenama stavljamo fokus na povećanje efikasnosti turističkog sustava, rast kvalitete i diversifikaciju ponude", rekao je ministar Cappelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su sadašnji ostvareni rezultati potvrda velikog iskoraka koji je napravljen prema cjelogodišnjem turizmu. "Ali vjerujem da ćemo  u budućnosti biti još i uspješniji", komentirao je ministar turizma Gari Cappelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike