PRIDRUŽITE SE I VI: / Pošumljavamo Medvednicu i gasimo svjetla za planet Zemlju

Image

U subotu će se održati Sat za planet Zemlju, kada će se diljem svijeta, u više od sedam tisuća gradova ugasiti svjetla na znamenitostima.

17.3.2016.
16:39
VOYO logo

Akcija će započeti u 10 sati, uz stručno vodstvo stručnjaka iz Hrvatskih šuma. Okupljanje je iznad stanice GSS-a, kod bivšeg polazišta žičare.

"U Hrvatskoj će WWF zajedno s IKEA Hrvatska i Hrvatskim šumama organizirati pošumljavanje jednog hektra Parka prirode Medvednica, zagrebačke prirodne oaze kojoj je potrebna obnova. U proteklih je nekoliko godina desetak oluja, što je posljedica klimatskih promjena, protutnjalo Medvednicom i narušilo prirodnu ravnotežu šumskih ekosustava te ostavilo brojne posljedice u parku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Više od 50.000 m3 izvaljene drvne mase, otvorena klizišta i oštećena infrastruktura za posjetitelje samo su neke od posljedica i ovom akcijom ćemo pripomoći njihovoj sanaciji“, rekao je Martin Šolar, direktor WWF Adria.

Što je Sat za planet Zemlju?

Image
Foto: Sat za planet Zemlju

Globalna inicijativa WWF-a "Sat za planet Zemlju" nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem osvještavanja stanovništva svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis gradova koji će sudjelovati u akciji u Hrvatskoj možete pogledati ovdje, a organizatori pozivjau i građane da pokažu da se zalažu za klimatske akcije – na svojim osobnim profilima na društvenim mrežama: od "ustupanja" svog Facebook profila za širenje svijesti o klimatskim promjenama do postavljanja Earth Hour filtera na svojim Facebook i Twitter profilnim slikama.

Tako korisnici društvenih mreža mogu u samo nekoliko jednostavnih klikova pokazati svojim prijateljima da brinu o našem planetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klimatske akcije koje provodimo danas odredit će kakav nas planet čeka u godinama koje dolaze. Sat za planet Zemlju omogućuje svakom pojedincu da doprinese da klimatske promjene postanu prošlost, bilo kroz događaje, interaktivne kampanje ili društvene mreže", izjavio je Siddarth Das, izvršni direktor Earth Hour Global.

Image

TAKO SE TO RADI: Mala hrvatska općina majstor je u povlačenju novca iz EU fondova, a višak su odlučili iskoristiti na genijalan način

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIMJER ZA OSTATAK HRVATSKE: /

Ova je mala općina majstor u izvlačenju novca iz EU fondova. A što su odlučili učiniti s viškom je genijalno

Image
PRIMJER ZA OSTATAK HRVATSKE: /

Ova je mala općina majstor u izvlačenju novca iz EU fondova. A što su odlučili učiniti s viškom je genijalno

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo