PROBLEMI ZA TOMAŠEVIĆA / Ne smiruje se priča sa smjenama u Holdingu: Inspekcija u Gradskoj upravi raspituje se o natječaju za izbor članova Uprave?

Tomašević je sazvao izvanrednu konferenciju za medije, ali s nje je otišao bez konkretnih odgovora, a premijer je sve skupa nazvao - katastrofom

8.10.2021.
19:30
VOYO logo

Je li Holding postao živo blato za gradonačelnika Zagreba? Tomaševića ozbiljno je poljuljao blog bivšeg člana Uprave Ante Samodola pa su radi toga sazvali medije i pokušali razjasniti situaciju.

"Ako ima ikakve optužbe neka tuži i mi smo spremni se s time nositi. Moja savjest je čista, moja odgovornost je i dalje velika i moja odlučnost je i dalje čvrsta", poručio je Tomašević.

Image
DEMANTIRA TOMAŠEVIĆEVE TVRDNJE /

Oglasio se i opozvani šef Holdinga: 'Nisam mogao biti veliki učitelj članovima uprave po cijeli dan'

Image
DEMANTIRA TOMAŠEVIĆEVE TVRDNJE /

Oglasio se i opozvani šef Holdinga: 'Nisam mogao biti veliki učitelj članovima uprave po cijeli dan'

'Katastrofa, jednom riječju katastrofa'

U blogu Samodol detaljno opisuje tijek sastanaka, najveća razilaženja dogodila su se s Ratkom Bajakićem, financijašem iz Možemo i članom Nadzornog odbora Holdinga. Plan je bio, tvrdi, da baš Nadzorni odbor dobije ovlasti veće i od Uprave, a navodno su preko njih dogovarali i kredite s bankama.

"Bivši gradonačelnik je negdje gore uživao gledajući novu sljedbu i stare navike iz svog bivšeg ureda. Vuković i ja zaključujemo: pored amatera imamo bezakonje i nesposobne", napisao je Samodol.

Tomašević danas poručuje kako Bajakić ima njegovo povjerenje, kaže da ne želi ulaziti u detalje bloga koji je zapalio političku scenu Zagreba.

Je li ono što je gospodin Samodol napisao u svom blogu istina ili laž? "Znači tamo ima puno stvari koje nisu točne i puno interpretacija činjenica koje nisu točne", odgovorio je Tomašević.

Razlog za razlaz s Nikolom Vukovićem i Antom Samodolom, kaže gradonačelnik, bilo je neslaganje s troje članova Uprave koje nisu uključivali u donošenje odluka. Nikola Vuković za RTL poručuje - Tomašević iznosi neistine.

"Netočno je da nisu uključivani u odlučivanje - od dolaska su bili nazočni svim sjednicama Uprave i odlučivali o svim točkama dnevnog reda. Nisu nikad glasovali protiv niti bili suzdržani. Bili su nazočni i na svim kolegijima", poručio je Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U gradskom HDZ-u su kažu zabrinuti i traže hitnu tematsku sjednicu Skupštine. "Nakon ove jučerašnje rekao bih bombe, potpuno je vidljivo da je riječ o opasnim ljudima s vrlo opasnim nakanama", kazao je Mislav Herman, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Naši izvori tvrde da su nakon razrješenja preostali članovi uprave na čelu s Ivanom Novakovićem sazvali šefove podružnica i od njih tražili upute i rješenja jer sami nisu upoznati s funkcioniranjem Holdinga. Neslužbeno doznajemo i da se inspekcija u gradskoj upravi raspituje o samom natječaju za izbor članova Uprave. Premijer se i danas naslađuje.

"Katastrofa, jednom riječju katastrofa. Ja sam rekao i prije taj hajp koji se stvorio oko Tomaševića gdje s nemilosrdno išlo razarati kandidate poput Davora Filipovića koji je space shuttle za sve njih skupa", nasladio se premijer Plenković.

Samodol u blogu spominje i Darija Juričana koji je bio na sastanku s Vukovićem i Sandrom Bečić. Neslužbeno doznajemo da se uključio u priču s ciljem da pomiri tad već dvije zaraćene strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo