na koncu dolijale /

Prevarantice varale varaždinske umirovljenike: dolazile po njihove eure, oni nasjedali

Image
Foto: PHOTOS/ILUSTRACIJA

Mobitelom su nazivale umirovljenike i govorile im da trebaju provjeriti svoje eure te da će po novac doći bijeli kombi HZMO-a

25.11.2016.
12:17
PHOTOS/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Varaždinska policija osumnjičila je četiri žene s područja Pitomače da su na području Varaždina, lažno se predstavljajući kao djelatnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), pokušale prevariti više osoba, uglavnom starije dobi.

Policija je u petak izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad ženama starosti 54, 25, 48 i 32 godine s područja Pitomače, koje sumnjiči da su 16., 17. i 18. studenoga na području Varaždina mobitelom nazivale više osoba na njihove kućne telefone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažno su im se predstavljale kao djelatnice HZMO-a, govoreći im kako je potrebno izvršiti provjeru novčanica u eurima koje imaju kod sebe, jer da na novčanicama nedostaju grbovi i zastave Europske unije.

Na taj su način, kažu u policiji, pokušavale osobe dovesti u zabludu da im predaju određeni iznos novca. Kako je utvrđeno, u razgovorima su govorile da će po pripremi novčanica kod njih doći bijeli kombi spomenutog HZMO-a, čiji će djelatnici preuzeti novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo