PREUZETO MINISTARSTVO BRANITELJA: / Crnoja se izljubio sa šatorašima, Matić poručio "Zbogom, izmanipulirani ste"

Image
25.1.2016.
10:01
VOYO logo

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja stigao je u 9 sati u Ministarstvo, ispred kojega se prvo pozdravio i izljubio sa šatorašima. Odmah po preuzimanju Ministarstva zgradu je blagoslovio sisački biskup Vlado Košić.

Dosadašnji ministar, Predrag Matić predao je Crnoji Ministarstvo i rekao da nema nikakvih kostura u ormaru: "Siguran sam da ćete se snaći i nastaviti raditi za dobrobit branitelja. Taj posao nije lak ni jednostavan. U šatoru lijepo zvuči prijateljstvo je iznad zakona, no ovdje u ministarstvu nije ništa iznad zakona", rekao je Matić Crnoji, na što mu je ovaj zahvalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić je najavio da će na svoju odgovornost prekinuti policijsku zaštitu te je rekao triput zbogom braniteljima." Zbogom branitelji, izmanipulirani ste. To nije posljednji put. I treće zbogom onima koji nisu odoljeli da me vrijeđaju. Upućivali prijetnje meni i obitelji, i njima zbogom", rekao je Matić.

Branitelji su reagirali zvižducima, te su mu donijeli fotelju" nek si je ponese kad mu je toliko draga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Špalir uvreda i psovki"

Matićev pomoćnik, Bojan Glavašević na Twitteru je objavio fotografiju primopredaje, te nekoliko komentara na cijeli događaj.

"Prosvjednici su nas ispratili s istim dostojanstvom koje su pokazivali cijelo vrijeme prosvjeda. Dakle, nikakvim", napisao je te im je ironično zahvalio na špaliru uvreda, psovki i pozdrava "za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ministar Crnoja kazao je da želi biti ministar svih branitelja, bez obzira na vjeru i naciju, te je podsjetio da je više od 10 tisuća Srba branilo Hrvatsku, kao i Bođnjaci, Albanci... Ponovio je i da će se u izradu registra izdajnika ići, ali da ga neće raditi njegovo ministarstvo već pravosudne vlasti.

Image
GRMOJA: /

Registar izdajnika je lov na vještice

Image
GRMOJA: /

Registar izdajnika je lov na vještice

Dobrodošla časna, zbogom nečasna

U istoj zgradi nalazi se i Ministarstvo socijalne politike, pa je na svoje radno mjesto stigla i nova ministrica Bernardica Juretić, koju su branitelji gromoglasno dočekali. Nu ulazu u zgradu nalazi se i natpis "Dobrodošla časna", zbogom nečasna", koji je vjerojatno upućen bivšoj ministrici socijalne politike i mladih Milanki Opačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo