PROMOTIVNI ČLANAK / Press konferencija povodom predstavljanja prve festivalske večeri i potpisivanje ugovora sa zlatnim sponzorom finalne večeri

Image
9.6.2021.
10:55
VOYO logo

SPLITSKI FESTIVAL - TRADICIJA DUGA 61 GODINU 

U finalnoj smo fazi priprema za 61. Splitski festival, svakako jednog od najvažnijih manifestacija grada Splita uopće, koji je kroz šezdesetgodišnju povijest postao važan i neizostavan glazbeni „timbar“ hrvatske glazbene i kulturne baštine. Kao etablirana kulturna manifestacija, svojom prepoznatljivošću, dostojno i uzvišeno prezentira hrvatsku glazbu kroz svoje festivalske uspješnice širom domovine, regije i svijeta.
Svojom tradicijom ostavlja neizbrisiv trag u glazbenoj sceni kroz desetljeća postojanja, kao svojevrsni čuvar glazbene kulturne baštine ovog podneblja prepoznat je kao jedan od najvažnijih simbola grada Splita, Dalmacije i Republike Hrvatske. Svojim glazbenim uspješnicama desetljećima je Splitski festival stvarao ikone hrvatske glazbene scene. Brojne pjesme proniknule su u samu srž hrvatskog entiteta i hrvatske kulture, ostavljajući neizbrisiv trag novim naraštajima, a vječni i neponovljivi Oliver ostao je svevremenski pečat Splitskog festivala, hrvatska glazbena legenda, koja je rasla u visine skupa sa Splitskim festivalom, njegov Galeb, nezvanična himna svih ljudi koji su zaljubljeni u naše more, nebo, domovinu, ostat će svijetlo budućim generacijama na slavne dane, čuvajući spomen na glazbenu baštinu festivala kojom se dičimo.

NOVI „TIMBAR“ FESTIVALA

Ovogodišnji festival razlikovat će se od prijašnjih zbog novog koncepta kojim festivalska vrata otvaramo cijelom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnja tri festivalska dana sada će biti obogaćena s brojnim događanjima, raznim glazbeno zabavnim sadržajem, na najatraktivnijim lokacijama kao što su splitska Riva, Peristil i Prokurative počevši od subote 03.07. pa sve do nedjeljnog koncerta 11.07.2021..

Ova 2021. godina donijela je novu energiju time i nova razmišljanja, novu snagu i polet da se upravo tradicija i važnost Splitskog festivala podigne na pijedestal kakav zaslužuje, dostojno značaja manifestacije i glazbene baštine koju njeguje.
Manifestacija u ovom novom obliku zainteresirati će i približiti atmosferu zabavne glazbe koja je ukorijenjena u ovom podneblju, prvenstveno Splićankama i Splićanima, ali i svim gostima Grada, bili oni domaći ili strani, te tako dodatno obogatiti originalnom zabavom turističku ponudu grada Splita. Biti će za svakoga po nešto, staro, novo, strano i domaće, svatko će moći pronaći ponešto po svom „guštu“ i to tako kroz cijeli festivalski tjedan. Kroz ovu festivalsku uvertiru koja će se dešavati u gradu uoči finalna 3 dana na Prokurativama, na splitskoj Rivi i Peristilu održavat će se koncerti poznatih hrvatskih glazbenika, a biti će pripremljeni dnevni i večernji programi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ove festivalske godine Grad Split i Turistička zajednica grada Splita su uvijek bili uz Splitski festival podržavajući jednu od najvažnijih manifestacija grada Splita uopće, prepoznajući kvalitetu, visoku razinu produkcije i originalnost pripremljenog programa.

EKSKLUZIVNI KONCERT OTVARANJA 61. SPLITSKOG FESTIVALA - HRVATSKA GLAZBENA DIVA DORIS DRAGOVIĆ

Doris Dragović od rane mladosti posvetila se glazbi započevši svoju karijeru u grupi „More“,  čak dva puta se predstavila na Euroviziji i oba puta postigla odličan uspjeh, 1986. sa svevremenskim hitom „Željo moja“ i osvojenim visokim 11. mjestom te 1999. sa pjesmom „Marija Magdalena“ kada je osvojila izvrsno 4. mjesto. Svojim iznimnim glasom, atraktivnim nastupima i prepoznatljivim stilom nizala je uspjeh za uspjehom, te kroz svoju tridesetogodišnju karijeru izgradila neraskidivu povezanost sa svojom publikom, što je i pokazala nedavno održanim koncertom u prepunoj Spaladium areni. Ove godine organizator je, imajući u vidu visoku razinu cijele organizacije ovogodišnje manifestacije, ekskluzivni koncert otvorenja 61. Splitskog festivala stavio u vrhunsku razinu produkcije, a glazbena diva kao što je Doris bio je prvi izbor za otvaranje ovogodišnjeg Splitskog festivala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekskluzivni koncert otvaranja 61. Splitskog festivala  sa nastupom hrvatske glazbene dive Doris Dragović održati će se u četvrtak 8.7.2021. godine s početkom u 21:30h.

SVEČANI ČIN POTPISIVANJA UGOVORA ZLATNOG SPONZORA FINALNE VEČERI SA TVRTKOM STANIĆ BEVERAGES D.O.O.

Stanić Grupa sa sjedištem u Splitu, poslovna je grupacija sa preko 1.000 zaposlenika u Hrvatskoj i BiH, koja djeluje na 22 regionalna i svjetska tržišta kroz svoje proizvodne i distributivne kompanije, prisutna je na čak 15.000 prodajnih mjesta te surađuje s najvećim svjetskim brandovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Splitskom festivalu će se prezentirati kroz firmu Stanić Beverages, najvećeg hrvatskog proizvođača negaziranih sokova i lidera na tržištima Hrvatske i BiH, koji od samog početka proizvodnje inzistira na najvišoj kvaliteti sirovina, proizvodnog procesa i finalnih proizvoda na policama trgovina i u kafićima, ali i na izgradnji odnosa povjerenja sa svojim kupcima. 

Najpoznatiji dio Stanić Beverages asortimana je svakako brand Juicy u svim raspoloživim kategorijama: Juicy 100%, Juicy Nectar, Juicy Fresh, Juicy Kids, Juicy Fruits, Juicy Ice Tea i Juicy Vita,  a Juicy proizvodi mogu se kupiti u čak 22 zemlje svijeta – 15 u Europi, pet na Bliskom istoku, jednoj u Africi i jednoj u Aziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Stanić Grupa je i ranije povremeno podržavala Splitski Festival, a posebno nas raduje ovaj iskorak i obnova partnerstva u godini koja je bila teška za sve nas, u kojoj je bilo od velike važnosti da podržimo jedni druge, a kako bismo iz cijele situacije izašli jači.  Stoga je nastavak suradnje logičan slijed i proizvod uzajamnog poštovanja i partnerstva. Znamo što Festival znači za naš grad i Dalmaciju, ali i cijelu Hrvatsku, i zbog toga kroz ovaj projekat želimo dati doprinos zajednici u kojoj živimo i djelujemo. Iznimno nam je drago što će kroz Festival vratiti glazba i dobro raspoloženje na splitske ulice i trgove, a kroz planirani program na Rivi približiti široj publici, rekao je Svjetlan Stanić, vlasnik i Predsjednik Uprave Stanić Grupe..“

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo