'Socijalizam su ostavili, a sve drugo su izgubili'

Najjača oporbena stranka HDZ na današnjoj je presici oštro napala SDP i ponovila svoj stav da je pravi izborni pobjednik upravo HDZ.

3.6.2013.
12:19
VOYO logo

Analizu lokalnih izbora održao je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak.

''HDZ ima 10 županija plus dvije županije s koalicijskim partnerom HSS-om, dakle ukupno 12, a SDP ima tri županije. HDZ ima 57 gradonačelnika, a SDP 27. HDZ je zadovoljan rezultatima, vratio se na političku scenu, i već od danas krećemo s pripremama za izbore za Europarlament te za predsjedničke izbore'', poručio je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić se osvrnuo na izjave esdepeovaca koji su rekli da su pobijedili u većim i bogatijim jedinicama lokalne samouprave, te im napomenuo da dijele ljude na bogate i siromašne.

''Sad se samo pitam koji je sljedeći korak, valjda neće ukinuti pravo glasa ovim siromašnim jedinicama'', rekao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je izgubio sve osim socijalizma, tvrdi Čuljak

Čuljak je napomenuo da su ostvarili rezultate koje su očekivali te da se HDZ pokazao kao najjača politička stranka.

''Nažalost, nismo uspjeli osvojiti glasove za gradonačelnika Vukovara i Splita, no vratili smo gradonačelnika Šibenika i Požege, te Belišća. Sve u svemu, ostvarili smo izvanredan rezultat, analizirajući lokalne izbore ostvarili smo izbornu pobjedu. To se vidi po broju mandata župana te gradonačelnika'', rekao je Čuljak te dodao da je njima bitna i najmanja općina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://file.net.hr/danas/i/izbori_2011/izbori2013-karta600x620-10.swf

Kad se usporede HDZ i SDP, onda se jasno vidi da smo puno uspješnija stranka. ''Socijalizam su ostavili, a sve drugo su izgubili'', bio je oštar Čuljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su zahvalili građanima koji su im dali glas te svojim koalicijskim partnerima.

Brkić je odgovorio i na novinarsko pitanje o mogućoj koaliciji HDZ-a s Milanom Bandićem u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Što se tiče koalicija na lokalnim razinama, središnjica se neće miješati. To je prepušteno gradskoj organizaciji HDZ-a, zasad o tome nema nikakve riječi niti ikakvih pregovora u tome smjeru'', rekao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo