Dublje značenje za Cenacolo / Prenosimo božićnu atmosferu: večeras bila prva izvedba živih jaslica zajednice Cenacolo ispred katedrale

I dok zagrebački advent svake godine nudi nove atrakcije i događanja - jedno je tradicionalno - žive jaslice pred katedralom

17.12.2016.
19:22
VOYO logo

I dok zagrebački advent svake godine nudi nove atrakcije i događanja - jedno je tradicionalno. Žive jaslice pred katedralom. Naša novinarka provjerila je je li oživjela betlehemska bajka.

Oživjela je i baš kao prije 2000 godina, Isus se ovdje na Kaptolu rodio na slamici i hladnoći. Uz njega su, naravno, Josip i Marija pastiri, ali i domaće životinje. Tu su s Dalekog istoka stigla sveta tri kralja s darovima - svi oni su dio zapravo velike tradicionalne predstave koju zajednica liječenih ovisnika Cenacolo izvodi već 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ove godine predstavu je režirao don Ivo Filipović koji nam je otkrio koliko su dugo trajale pripreme i koja je to poruka koju želi poslati građanima.

"Mladi u Cenacolu počnu predstavu pripremati sigurno mjesec dana prije, a vjerujem da to počnu i prije pripremati emotivno. Svake godine dolazimo na Kaptol, pa nam je drago doći ovdje i prije svega uljepšati građanima grada Zagreba Božić i svim gostima, a pogotovo nam je drago podružiti se s mališanima i njima podariti božićnu radost", ispričao je don Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani stižu, neprestano obilaze ove žive jaslice, ali te žive jaslice za sve štićenike Cenacola imaju puno dublje značenje.

"Vjerujem da naši poštovani gledatelji znaju da Cenacolo u biti prilazi mladim ljudima s jednom vrlo jasnom  porukom da je Isus njihov spasitelj jer svi dolaze u Cenacolo iz tame, iz daleka. I imamo to iskustvo susreta sa živim Bogom i onda normalno da postaviti žive jaslice ima za nas duboko značenje jer ipak prikazuje isusovo rođenje - taj Isus koji se rodio u našim srcima i nama podario novi život", objasnio je don.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji ste propustili prvu izvedbu živih jaslica, još uvijek stignete. Naime, žive jaslice će se ispred zagrebačke katedrale uprizoriti još barem 30-ak puta i to sve do Sveta tri kralja, točnije, 6. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo