PREMINUO POZNATI ROCK KRITIČAR: / 'Činjenicama se borite za ono što smatrate dobrim i progresivnim'

Image

U 44. je godini preminuo novinar, autor, rock kritičar, glazbenik i radijski i kazališni umjetnik Ante Perković, javlja N1.

5.3.2017.
15:20
VOYO logo

Perković je umro u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti.

Karijera u glazbi, kazalištu i novinarstvu

Svoju je glazbenu karijeru započeo u sastavu Djeca, s kojima je objavio dva albuma. Prvi samostalni album 'Svi me vole dok me ne upoznaju' objavio je 2007. godine, a album 'Duplo dno' na vinilu je objavljen 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je bio aktivan i u kazalištu. Na predstavama Montažstroja surađivao je s Borutom Šeparovićem, a sudjelovao je i u predstavama o nastajanju radijske drame 'Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje'.

Osim što je predavao novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv, radio je i na Trećem programu Hrvatskog radija. Pisao je i za neke časopise, za Jutarnji list, a na portalu monitor.hr je vodio online dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznate su njegova knjiga o pjesmama Darka Rundeka, biografija rock benda Pips Chips & Videoclips te dvije zbirke tekstova i 'Volite li Zadar', koji je vodič kroz njegov rodni grad.

'Živimo u vremenima u kojima je časno i pošteno bavljenje novinarskom profesijom već samo po sebi aktivizam. Ne vjerujem u ‘objektivnost’, jer ljudi nisu objekti, a svojim studentima govorim da se bore za ono što smatraju dobrim i progresivnim, ali da to čine isključivo činjenicama', rekao je Ante Perković tjedniku Novosti prije nekoliko godina, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo