Preminuo fra Zvjezdan Linić

Jedan od najpoznatijih hrvatskih franjevaca, pater Zvjezdan Linić umro je noćas u 73. godini, nakon teške bolesti.

7.12.2013.
9:09
VOYO logo

Karizmatični franjevac posebno će ostati upamćen po duhovnim seminarima koje su pohodile tisuće bili vjernici ili ne, a mnogi tvrdili i da su čudesno ozdravili. Propovijedajući duhovnu obnovu i život u Kristu, fra Linić često je upravo zdravlje posebno isticao.

"Jedan pametan čovjek je rekao: koliko toga čovjek troši, namjeri se na svašta, muči se i trudi da zaradi, da ima što više novca sve dok ne izgubi zdravlje, a kad izgubi zdravlje, onda potroši sve što je zaradio da bi nekako došao opet do svoga zdravlja. Zdravlje nam je važno, tu smo najosjetljiviji", isticao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duhovne obnove fra Linića

I sam se suočio s teškom dijagnozom tumora na mozgu za koji su liječnici na kraju rekli da nije operabilan. Zvjezdan Vjekoslav Linić rodio se 1. ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu, a svoj pastoralni život najviše je posvetio najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. U Samoboru je kao trajni spomen iza sebe ostavio Kuću susreta Tabor u kojoj su mnogi na duhovnoj obnovi tražili svoje odgovore.

"Piše negdje da je to duhovna obnova obraćanja, pa onda ozdravljenja, pa onda oslobođenja. Pitaju me često, pogotovo novinari, treba li se biti na cijelom programu. Pa jasno da se treba, tko god može", govorio je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo