DIPLOMATSKA PECKANJA / Butković opako spustio Brnabić, prisjetio se njezina glisiranja na Krku: 'U sebi jako želiš...'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell/ M.K./ATAImages

Srbijanska predsjednica Narodne skupštine oplela je po hrvatskom premijeru i njegovu stavu oko rezolucije koju je Podgorica usvojila u petak

1.7.2024.
12:02
Marko Lukunić/Pixsell/ M.K./ATAImages
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar prometa Oleg Butković reagirao je na izjave Ane Brnabić, predsjednice Narodne skupštine Republike Srbije koja je izjavila da je "nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na europskom putu zbog rezolucije o Jasenovcu", koju je Podgorica usvojila u petak.

"Ono kad stalno moraš dokazivati da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka", napisao je ministar prometa i potpredsjednik Vlade Oleg Butković na svom Facebook profilu. Pritom je aludirao na incident iz 2010. kada je Brnabić uhvaćena da nedozvoljeno glisira u blizini Krka, a snimku je objavio Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ranije je ljetovala na Krku gdje je naslijedila imovinu u Staroj Baškoj. Naime, njezin djed po ocu, Anton Brnabić, Hrvat je po nacionalnosti rođen u Staroj Baškoj, te je služio kao vojni časnik. Borio se s jugoslavenskim partizanima tijekom Drugog svjetskog rata, a nakon rata bio je potpukovnik u vojsci.

Image
'OSJEĆAM ODGOVORNOST' /

Ravnatelj Spomen-područja Jasenovac Ivo Pejaković podnio ostavku

Image
'OSJEĆAM ODGOVORNOST' /

Ravnatelj Spomen-područja Jasenovac Ivo Pejaković podnio ostavku

Kamere su je u glisiranju snimile tijekom rutinske kontrole plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brnabić je inače komentirala reakciju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na rezoluciju u Jasenovcu te rekao da se time šalje smišljana politika podjele unutar zemalja i da će Hrvatska poduzeti primjerene mjere.

"Reakcija dužnosnika iz Hrvatske mi je izuzetno tužna, ali i zanimljiva. Odjednom je to neprijateljski čin prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili su sponzori rezolucije o Srebrenici", rekla je Brnabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako joj je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori njezinim europskim putem, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li doista biti blokirani zbog rezolucije. "Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se poziva ", rekla je Brnabić.

POGLEDAJTE VIDEO Milanović: 'Na kraju ću ja sam Vučića za ruku odvesti u Jasenovac. Ustaša ima malo, a četnika koliko hoćeš'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo