njegov stil / Preminuli Bandić u svemu je bio osebujan, pa tako i u izjavama. Jeo je snijeg, kao žabac ispijao vodu, rekao da je on izmislio Jabuku...

Image
Foto: Pixsell

Jednom prilikom tijekom obilaska grada ispalio je nacističku parolu "Rad oslobađa!"

2.3.2021.
16:44
Pixsell
VOYO logo

Preminuli gradonačelnik Milan Bandić uvijek bio poznato po osebujnim izjavama, a neke od njih postale su i legendarne.

Zasigurno jedna od najpamtljivijih je ona iz siječnja 2013. godine. Naime, tada je Zagreb imao problema s velikim padalinama, a Bandić je tada novinarima komentirao: "Zar bih ja trebao kao Batman loviti pahulje po gradu prije nego što padnu na pod!? Polizat ćemo zagrebački asfalt i pojesti snijeg. Govorim figurativno, da se ulovi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Zagreb potresala afera Vrbani III 2007. godine kada su novoizgrađene stambene zgrade imale su velikih problema s nedostatkom pitke vode Bandić je tih dana odlučio obići zagrebačke hidrante kako bi pokazao da je sva voda iz vodovoda sigurna za piće te poručio: "Kao žabac sam se napuhao ispijajući zagrebačku vodu da dokažem da je zdravstveno ispravna".

Image
Danas to ima zlokoban prizvuk /

VIDEO Bandić u posljednjem intervjuu za RTL komentirao bliži li mu se kraj: 'Bog uzima najbolje, a ja nisam najbolji'

Image
Danas to ima zlokoban prizvuk /

VIDEO Bandić u posljednjem intervjuu za RTL komentirao bliži li mu se kraj: 'Bog uzima najbolje, a ja nisam najbolji'

Nakon što je uhvaćen za volanom u alkoholiziran stanju te pobjegao policiji 2001. godine poslije je izjavio: "Alkotest sam obavio tek doma zato što sam se tako dogovorio s policijom".  A navodno pred istražnim sucem je rekao da redovito uzima osvježivač daha na bazi alkohola, koji je koristio i toga dana, nakon što je jeo jelo s lukom i jaku hranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom prilikom tijekom obilaska grada ispalio je nacističku parolu "Rad oslobađa!", te dodao kako ne bi bilo zabune: "Pa ne mislite valjda da su nacisti bili skroz blesavi". 

Kada je u javnost procurila afera s najskupljim zahodima u Hrvatskoj na okretištima autobusa i tramvaja Dubrava i Dubec i to po cijeni kvadrata od astronomskih 11,6 tisuća eura, Bandić je rekao: "Kako vas nije sram pitati za WC-e? Naravno da je skupo. Pitam ja vas koliko stoji kvadrat Mercedesa? Ja ne znam kaj je s tim WC-ima i zašto su tako napredni. Zamislite moju kumicu iz Čučerja, kojoj je sila, a kad dođe na WC, tamo piše Push. Kaj ona zna kaj je to!?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je gostovao u jednoj emisiji upitan koga bi od svjetskih zvijezda volio vidjeti u Zagrebu, odgovorio je: "Davida Bowieja, ali i Freddie Mercury bi mogao doći". 

U tijeku kampanje za predsjedničke izbore novinarka je Bandića pitala na engleskom jeziku „Mr Bandić, what are you wearing?“, na što je on odgovorio: "Ke?. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku pandemije koronavirusa kada su stručnjaci upozoravali na higijenu ruku, na pitanje ima li u dječjim vrtićima dovoljno sapuna, rekao je da "to nije bitno jer je on kao dijete prao ruke u lugu".

Mnogi još pamte sagu oko rušenja terase kultnog zagrebačkog kluba GSK Jabuka kada je vidno iznerviran poručio: "Kako ću ja biti protiv Jabuke, kad sam je ja izmislio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo