Premijerka zabranila novinarima u Vladu!

Država se raspada, a novinari nisu pozvani na sastanak jednako raspadajuće vladajuće stranke i njezinih koalicijskih partnera, te zato više od sat vremena nisu mogli ući u zgradu Vlade.

5.1.2010.
12:31
VOYO logo

Jadranka Kosor, inače nekadašnja novinarka, počela je provoditi neuobičajenu praksu dok saziva razne sastanke kao predsjednica Vlade i HDZ-a, a koji su od iznimnog interesa javnosti. Ne pušta novinare blizu!

Žena koja se deklarativno diči svojom sjajnom suradnjom s predstavnicima javnosti, za vrijeme današnje sjednice HDZ-ovaca iz Vlade te predstavnika stranaka koalicijskih partnera, Josipa Friščića (HSS), Darinka Kosora (HSLS) i Milorada Pupovca (SDSS), novinarima je, unatoč snijegu i temperaturama ispod ništice, isprva zabranila ući u zgradu Vlade, zbog čega su više od sat vremena proveli na snijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niste pozvani na ovaj sastanak", jedino je objašnjenje za zabranu ulaska u zgradu, koje je novinarima podastrla Martina Banić, Kosoričina glasnogovornica. Interes javnosti ovdje je očigledno nebitan, kao da porezni obveznici nisu ti koji im dobrim dijelom plaćaju predizborne kampanje, uključujući i onu prilikom koje Kosor nije izabrana za premijerku, nego nekoć popularni Ivo Sanader.

Činjenica da se nevolje u HDZ-u tiču i mogućnosti da građani ponovno izađu na birališta kako bi izabrali vladu bez sto i jedne zakrpe, također nisu problem naše premijerke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan scenarij ovom današnjem odigrao se i jučer na Trgu žrtava fašizma, kada novinari nisu pušteni u zgradu HDZ-a jer "nisu bili pozvani". Stoga su pojedini novinari proveli i više od pet sati ispred središnjice vladajuće stranke, na temperaturi ispod ništice.

Međutim, današnja odluka da se javnosti ne dopusti prilaz zgradi, čiji je, primjerice, svaki kvadratni centimetar fasade obojen zahvaljujući novcu poreznih obveznika, predstavlja znak i objašnjenje da je javnost dobrodošla samo kada je Vlada dobro raspoložena, što ne bi palo na pamet ni Kosoričinom prethodniku Sanaderu, kojemu je šest godina ljubila skute, sve dok je nije izabrao za svoju nasljednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo