Premijerka našla partnericu za izbore?

Nakon što su HDZ i DC lani potpisali ugovor o suradnji na državnoj razini, Jadranka Kosor Vesni Škare Ožbolt navodno je ponudila da dvije stranke uđu u koaliciju na predstojećim izborima.

12.4.2011.
11:46
VOYO logo

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor ovih je dana šefici DC-a Vesni Škare Ožbolt ponudila mogućnost koalicije i zajednički izlazak na predstojeće izbore. Bio je to logičan slijed nakon što je DC lani s vladajućom strankom potpisao ugovor o suradnji na državnoj razini.

"DC će izaći na izbore u onim izbornim jedinicama u kojima imamo izgrađenu stranačku infrastrukturu. Ići ćemo u neku koaliciju jer nitko više ne može sam", otkrila je Škare Ožbolt, no nije komentirala susret s premijerkom na kojem je bilo riječi o koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kazala je kako s HDZ-om imaju dobru komunikaciju te da su u kontaktu.

"Odlaskom bivšeg premijera Ive Sanadera stvorile su se pretpostavke da HDZ i DC obnove suradnju. Dali smo Vladi potporu u ostvarenju njenih ciljeva, prije svega u borbi protiv korupcije, za što smo se i prije zalagali. Demokratski centar se još 2005. zalagao za stvari koje se sada provode. Prvi smo otvarali većinu afera: Brodosplit, Sunčani Hvar, Plivu, satove... Zbog takvih stavova i zalaganja za borbu protiv korupcije tada smo bili 'sprženi' i izgubili smo mjesto u Saboru. No, mi smo bili jedini koji su tada javno govorili ono što je trebalo", izjavila je Vesna Škare-Ožbolt za Jutarnji list. U samom DC-u tvrde da ne znaju za sastanak Škare Ožbolt – Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je koaliciju DC-u ponudio i HSLS-ovac Darinko Kosor, no šefica DC-a je to prokomentirala riječima kako su se sreli i popili kavu.

Vezani članci:

arti-201103200197006 arti-201103140890006 arti-201103080186006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo