'dio kluba najrazvijenijih' /

Premijer u govoru na otvorenju Pelješkog mosta: 'Ostvarili smo san. Ovo je strateški i svehrvatski projekt'

Tvrdi kako je projekt realiziran skladno, po pitanju politika, ali i po pitanju arhitektonskog rješenja, ali i u duhu EU

26.7.2022.
21:34
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković održao je govor na otvorenju pelješkog mosta. Obratio se Hrvatima u i izvan Hrvatske pa rekao da je ovo povijesni dan za Hrvatsku.
"Obuzimaju me osjećaji radosti, ponosa i zahvalnosti jer smo ostvarili projekt koji je državni, strateški i svehrvatski. Ovo je projekt generacije, ponosa jer smo dio generacije koja je ostvarila ovako veliki čin. Ovo je čin spajanja hrvatskog teritorija", rekao je.

Tvrdi kako je projekt realiziran skladno, po pitanju politika, ali i po pitanju arhitektonskog rješenja, ali i u duhu EU. "Realizirali smo ga na temelju načela solidarnosti, temeljnog načela EU. Činjenica da su u most ugradili i partneri članovi EU znači da smo dio kluba najrazvijenijih zemalja", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je to koji nas je na neobičan način povezao s Kinom, dodao je pa zaključio: "Ostvarili smo hrvatski san i budimo sretni da će oni koji će koristiti ovaj most doprinijeti razvoju Hrvatske i razvoju boljeg života žitelja županije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo