PREMIJER SE MALO 'ZABAVLJAO' SA ZAGREBAČKOM OPORBOM NA MARKOVOM TRGU: / 'Vi sve znate. Tu ste na suncu, odlični ste!'

Image
Foto: N1/Screenshot

Zagrebačka oporba održala je performans za Trgu svetog Marka, a Plenković im poručio: 'Odlični ste! Odlični ste! (...) Jel' ovo prijavljen skup? Nije po propisu, malo mi vas je više od 20'

7.5.2020.
11:04
N1/Screenshot
VOYO logo

Dvadesetak oporbenih zastupnika zagrebačke Gradske skupštine, iz SDP-a, GLAS-a, Nove ljevice, Zagreb je naš!, okupili su se jutros u znak protesta na Markovom trgu. Postavivši stolce na javnu površinu, s laptopima i mobitelima priključili su se elektronskoj sjednici Gradske skupštine.

Dok je prolazio Markovim trgom, pokraj njih je zastao predsjednik Vlade Andrej Plenković i rekao da su "na suncu, da su odlični" te kako mu se čini da su neki preblizu. "Odlični ste! Odlični ste! (...) Jel' ovo prijavljen skup? Nije po propisu, malo mi vas je više od 20", kazao je Plenković dodavši da će sljedeći put "ovima iz Europe" kazati da se nađu na Markovu trgu zbog epidemioloških razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška kulturi

Nezavisni zastupnik Marko Torjanac Plenkovića je upitao i hoće li HDZ-ovi zastupnici u Gradskoj skuštini podržati gradonačelnikov prijedlog da uskrati isplata novčanih srestava za programe ustanovama u kulturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi znate da mi podržavamo kulturu. U našem mandatu proračun za kulturu je praktički pojačan za 100 posto", odgovorio je Plenković poručivši Torjancu kako mu se čini da on jako dobro surađuje s Ministarstvom kulture. Na ponovni upit Torjanca, Plenković je kazao da će HDZ-ovi gradski zastupnici podržati sve što je dobro za zagrebačku kulturu.

Mrak Taritaš i Borić u istom kućanstvu

Premijer se posebno obratio i zastupnicama GLAS-a Anki Mrak Taritaš te Nove ljevice Radi Borić, dobacivši im da se nalaze preblizu jedna druge te da mu "djeluju kao jedna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tvrdnju Mrak Taritaš da su one isto, oporbeno, kućanstvo, Plenković je kazao da se "baš mislio jesu li one u istom kućanstvu", te dodao da se jave kada posjete crkvu sv. Marka na tom trgu oštećenu u potresu. "Ja sam bio tu na dan potresa, vas nisam vidio", dodao je Plenković.

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine je izvješće gradonačelnika o mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa i izvješće o posljedicama potresa. Uz to na dnevnom redu su i prijedlozi oporbenih gradskih zastupnika o stambenom zbrinjavanju građana pogođenih potresom te prijedlog kojim traže da gradonačelnik podnese izvješće o razmjerima oštećenja na zgradama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je na Markov trg došlo vozilo zagrebačke Čistoće kako bi dezinficirali i počistili prostor na kojemu se održavao performans.

Image
PLENKOVIĆ UOČI VIRTUALNOG ZAGREBAČKOG SUMMITA: /

'EU je spremna podržati europske napore zemalja zapadnog Balkana'

Image
PLENKOVIĆ UOČI VIRTUALNOG ZAGREBAČKOG SUMMITA: /

'EU je spremna podržati europske napore zemalja zapadnog Balkana'

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo