PREMIJER POZIVA SUGRAĐANE: / 'Suočeni smo s pandemijom i dilema koja je pred nama i cijelim svijetom ima jednostavan odabir'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

'Ili biramo život naših sugrađana ili biramo staviti na pauzu, odnosno odreći se dosadašnjeg načina života'

2.4.2020.
11:23
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković pozvao je u četvrtak sugrađane na odgovornost, samodisciplinu, strpljivost i povjerenje u sve sastavnice vlasti i struku u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Plenković je na sjednici Vlade zahvalio svima koji u ovih proteklih mjesec dana rade sve da spriječe širenje zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ O MJERAMA ZA SPAS EKONOMIJE: /

'Država stoji iza radnika i gospodarstva'; Beroš citirao poslovicu kojom se vode

Image
PLENKOVIĆ O MJERAMA ZA SPAS EKONOMIJE: /

'Država stoji iza radnika i gospodarstva'; Beroš citirao poslovicu kojom se vode

Zahvala svima koji čuvaju normalan život

"Moja zahvala liječnicima, medicinskim sestrama, cijelom zdravstvenom osoblju, policajcima, inspektorima, vojnicima, svima koji na bilo koji način čine sve da održe i omoguće normalan život u posebnim okolnostima u kojima smo se našli", kazao je. Suočeni smo, dodao je, s pandemijom i ta dilema s kojom je suočena Hrvatska i sve zemlje svijeta ima jednostavan odabir - ili biramo život naših sugrađana ili biramo staviti na pauzu, odnosno odreći se dosadašnjeg načina života.

"Mi smo kao odgovorna Vlada odabrali život naših sugrađana i to je jedini mogući, ispravan i racionalan odabir", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao građane na samodisciplinu

Plenković je stoga pozvao sve sugrađane na odgovornost, samodisciplinu, strpljivost i povjerenje u sve sastavnice vlasti i struku koja je ključna u borbi protiv ove epidemije.

"Čuvajući sebe čuvate svoje najbliže, svoje obitelji, svoje susjede, sve one s kojima dolazite u kontakt. Znamo da to nije lako, nije laka nagla promjena stila, načina života, rada, škole, poslovanja, bilo kojeg aspekta", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da se odluke Vlade ne temelje na bilo kakvom političkom voluntarizmu, već se temelje na procjenama onih koji su svoje živote posvetili borbama protiv bolesti.

'I oni puno bogatiji imaju lošije rezultate'

Ponovio je i da se trenutno s ovom pandemijom borimo ne medicinom 21. stoljeća, već metodologijom ranijih stoljeća odvajanjem zdravih od zaraženih. "To je jedina metoda koja trenutno daje rezultate", poručio je Plenković, apeliravši na povjerenje sugrađana u način suzbijanja pandemije u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada gledamo komparativno, Europu i svijet, puno bogatije i veće zemlje, s duljom demokratskom tradicijom, snažnijim obrazovnim sustavom, izdašnijim sredstvima koja ulažu u svoj zdravstveni sustave - nemaju ovakve trenutno rezultate kakve ima Hrvatska", rekao je.

"Na kraju će se podvlačiti crta i u broju zaraženih, oboljelih i konačna crta i u stopi smrtnosti. To će nam biti jedini semafor na koji ćemo svi gledati kada jednom, nadam se, suzbijemo ovu pandemiju. Zbog toga moramo biti samodisciplinirani, strpljivi i imati povjerenje", poručio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo