PREMIJER O SLUČAJU ŠEŠELJ: / 'Srbija hoće u EU, uvjeren sam da će donijeti pravilnu odluku'

Image
18.3.2016.
15:11
VOYO logo

"Svi znamo da Srbija hoće pokrenuti pregovore kako bi postala najnovija članica. Tu bih samo komentirao da sam uvjeren da će Srbija donijeti pravilnu odluku", rekao je Orešković na upit novinara da komentira situaciju oko izricanja presude bez Šešeljeve nazočnosti.

Prvostupanjsko vijeća Haškog suda odlučilo je da će presuda Šešelju biti izrečena bez njegove nazočnosti, ponudivši mu je mogućnost da izricanje prati posredstvom video-linka iz Beograda, o čemu bi trebao izvijestiti Haag do 22. ožujka. Šešelj je to odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LJUTITA PORUKA PETROVA SRBIJI: /

'Ako misle da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slijepi, varaju se'

Image
LJUTITA PORUKA PETROVA SRBIJI: /

'Ako misle da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slijepi, varaju se'

Šešelj je optužen za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata početkom 1990-ih.

Orešković se nada da će doći do dogovora s Turskom

Orešković je također izrazio nadu da će EU postići dogovor s Turskom kojim bi se zaustavio priljev izbjeglica u Europu. Čelnici zemalja članica EU-a ponovno su se okupili u petak u rano popodne nakon što su cijelo prijepodne predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, predsjednik Komisije Jean-Claude Juncker i nizozemski premijer Mark Rutte pregovorali s turskim premijerom Ahmetom Davutogluom. Dan prije, čelnici EU-a dogovorili su okvir za pregovore s Turskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer smo dogovorili okvir, a danas se Tusk susreo s turskim premijerom. Nadam se da ćemo na kraju imati konkretan dogovor", rekao je Orešković, dolazeći na summit.

Složan je s Cerarom oko zatvaranje balkanske rute

Orešković je, odgovarajući na upit novinara, rekao da se slaže sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom, da zatvaranje balkanske rute predstavlja uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Složio bih se s Cerarom. Kao što znamo, cijela naša regija je surađivala i na kraju vidimo rezultat. Prije tri tjedna tri tisuće izbjeglica je prolazilo kroz teritorij a danas smo skoro na nuli. To je veliki uspjeh, pokazalo se da možemo raditi zajedno i zajednički riješiti probleme i izazove", rekao je Orešković.

Dodao je da EU daje stopostotnu potporu Grčkoj, koja se našla u teškoj situaciju nakon zatvaranja balkanske rute. "Ovo što danas pokušavamo postići s Grčkom bit će dobro i za Grčku i za Europu", rekao je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo