OSVRT NA AKTUALNA ZBIVANJA / Premijer Plenković nakon sastanka u HDZ-u otkrio nove cijene goriva, a opleo po oporbi: 'Da se to događa u HDZ-u mi bi bili tirani'

Image
Foto: Pixsell / Vlada RH

Premijer Plenković daje izjavu nakon sastanka u HDZ-u

26.9.2022.
18:38
Pixsell / Vlada RH
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu medijima nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a

"Danas je održana telefonska sjednica Vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razrješenje s dužnosti

Rekao je da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio, pročitao ga. Nakon toga je zvao na sastanak ravnatelja, gospodina Kindera i usuglasili se da zbog više nego jasno uočene nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e te da će ga razriješiti dužnosti. "Ne vidim tu njegovu korist, izravnu odgovornost", kazao je.

"Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana. Imamo osobu za tu poziciju. Djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Inu kaže da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Nadzornog odbora. “I dalje se ostaje pri tome da će u srijedu dosadašnji članovi biti razriješeni bez otpremnina", rekao je.

Image
DOLAZI IM INSPEKCIJA /

Plinska opasnost u Zagrebu: Ina ugasila vatrogasnu postrojbu, sami sebi propisali mjere zaštite

Image
DOLAZI IM INSPEKCIJA /

Plinska opasnost u Zagrebu: Ina ugasila vatrogasnu postrojbu, sami sebi propisali mjere zaštite

'Love se za slamke...'

Komentirao je i razgovore SDP-a s drugim strankama uoči parlamentarnih izbora. "Najbolje vam je čitati intervjue ovoga kojeg su izbacili, gospodina Gotovca, koji drži Tita dok izlazi iz SDP-a jer ga oni tjeraju jer nije slušao odluke mudrog rukovodstva. Samo čitajte te intervjue i sve vam je jasno. Love se za slamke i naslanjaju na neke druge koji su malo popularniji od njih nakon što su se raspolovili pa sad imaju eliminaciju vodstva u Zagrebu. U svakom slučaju, da se to zbiva u HDZ-u, ja mislim da bismo mi bili despoti, autokrati, tirani, otprilike ko Putin. A ovi iz Kragujevca izbacuju i nikome ništa. Tako ispada. Eto, to mislim o tome”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena plavog dizela fiksirana

Vlada je danas, 26. rujna 2022., održala 151. telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Sukladno donesenoj Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa 7 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri, izvijestili su u popodnevnim satima.

Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri. Uredbom se definira i najviša maloprodajna cijena ukapljenog naftnog plina (UNP, smjesa propan - butan za velike spremnike i za boce) na način da je marža za spremnike ograničena na 2,80 kuna po kilogramu, a u bocama je cijena ograničena na 13,94 kuna po kilogramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nove cijene iznosit će 10,49 kuna po litri za benzinsko gorivo, što je smanjenje za 0,09 kuna, 12,19 kuna po litri za dizelsko gorivo, što je smanjenje za 0,10 kuna, 8,49 kuna po litri za plavi dizel, 9,99 kuna po kilogramu UNP za spremnike, što je porast za 0,30 kuna po kilogramu i 13,94 kuna po kilogramu UNP za boce.

Image

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo