DOLAZAK NA OTVORENJE EPK /

Premijer odgovorio Milanoviću: 'Ne znam zašto se miješa netko tko nije stupio na dužnost'

Image
Foto: Patrik Macek/Robert Anić/Pixsell

Milanović ga je prozvao jer se nije pojavio na svečanosti u povodu proglašenja Rijeke Europskom prijestolnicom kulture za 2020. godinu

2.2.2020.
13:32
Patrik Macek/Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

Hrvatski premijer Andrej Plenković nedjelju provodi u Dubrovniku, a svim Dubrovčanima čestitao je Festu svetog Vlaha.

Novinari su ga pitali da prokomentira izjavu izabranoga predsjednika Zorana Milanovića koji smatra da je Plenković u subotu trebao doći na svečanost proglašenja Rijeka Europskom prijestolnicom kulture, a da je u Portugal na sastanak prijatelja kohezije mogao poslati i šefa kabineta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam čuo tu izjavu, ali ne znam zašto se netko tko uopće nije stupio na dužnost miješa. Naša Vlada je podržala projekt Europske prijestolnice kulture, a u Portugal sam na sastanak prijatelja kohezije došao u funkciji predsjedavatelja Europskog vijeća. Možda je to Milanović zaboravio, nije se dugo bavio time, možda nije svjestan... Te trivijalne komentare uopće neću komentirati. Na otvorenju su bili ministrica kulture, ministar prometa, ministar turizma, moj posebni savjetnik Kusić, fizički je neizvedivo biti na dva mjesta. Nisam ja taj koji je određivao termin sastanka u Portugalu. Vidim da još neki lijevi aktivisti to ističu...'', rekao je Plenković.

Kandidaturu Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a nije htio komentirati, rekavši da je sve o tome već rekao u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krstičević ostaje ministar

Istaknuo je i kako ministar obrane Damir Krstičević ostaje na svojoj poziciji.

Upitan o imovinskim karticama ministara te misli li da sve afere koje proteklih tjedana izlaze u javnost netko podmeće, premijer je rekao: ''Imate ljudi koji imaju puno vremena, ne rade ništa, podmeću, da se više prenosi što radimo za Dubrovnik i Vukovar, manje bi bilo nebitnih tema. Vaš je posao da prenosite ono što je relevantno za građane. Svatko treba ispuniti karticu kako piše u formularu. To su teme koje su passe''.

Skoro otvaranje karata

Osvrnuo se i na kritike vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave koji je nedavno rekao da premijer i šef HDZ-a nije napravio dovoljno na unutarnjepolitičkom planu i najavio skoro ''otvaranje karata''.

''Gledajte, imat ćemo unutarstranačku kampanju pa ćemo otvoriti karte do kraja i vidjeti tko je što napravio na kojem planu'', rekao je Plenković i nabrojio niz podataka koje je interpretirao kao uspjehe svoje Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Recite Penavi da malo prati detaljnije što se sve radi, a posebno za Vukovar. Ako neće on, onda ćemo mi na 30 strana navesti kakve smo sve potpore Vukovaru dali pa ćemo vidjeti tko je što učinio.''

Nije htio otkriti kako će se gradski HDZ postaviti prema predloženim izmjenama zagrebačkoga GUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Odluke gradskog Odbora su u interesu onoga što je dobro za razvoj grada Zagreba'', kratko je poručio premijer. 

Nema mjesta panici

Što se tiče epidemije koronavirusa, premijer poručuje da je Hrvatska u potpunosti spremna i da sve ima pod kontrolom. Istaknuo je kako sva ministarstva, sve moguće koordinacije i stožeri rade te da nema mjesta panici.

"U koordinaciji smo i na razini EU, pokrenuli smo sve mehanizme, u tijeku smo sa svim zbivanjima u Kini i s onim što radi WHO'', rekao je Plenković.

Penava: ''HDZ je otišao u krivom smjeru''

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ustvrdio je u nedjelju kako je HDZ otišao u krivom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Birači su to prepoznali na izborima. Plenkoviću dajem priznanje za dobru diplomatsku i vanjsku politiku", rekao je.

Na kometar da Miro Kovač nema izgleda protiv Plenkovića u utrci za šefa HDZ-a, Penava je poručio da treba pričekati izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo