Premijer o 'švicarcima': 'Jamčim da neće biti problema. Pozivam ljude da ne rade dramu'

Premijer Zoran Milanović pozvao je građane da budu mirni što se tiče situacije sa 'švicarcima'. Dodao je da će Vlada poduzeti sve da zaštiti građane.

16.1.2015.
20:08
VOYO logo

"Situaciju imamo potpuno pod kontrolom. Kada kažem potpuno - mislim potpuno", naglasio je premijer Zoran Milanović u emisiji Javna stvar HRT-a o naglom rastu vrijednosti švicarskog franka.

Poduzet će sve da zaštiti građane

Vruće pitanje za Milanovića bilo je 'Što Vlada namjerava učiniti kako bi se pomoglo građanima koji imaju kredite u švicarskim francima?'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je odgovorio kako će njegova vlada poduzeti sve da zaštiti građane.

"Može se završiti i na sudu. Moja je vlada reagirala, uspjela je smanjiti kamate, ljudi su uštedjeli milijarde kuna, no sada je sve to potrošeno. Napravit ćemo sve da se dogovorimo s bankama, imame sve instrumente. Od banaka očekujem konstruktivan doprinos, to je i u njihovom interesu. Jamčim da neće biti problema. Pozivam ljude da ne rade dramu od toga, sve je pod kontrolom", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da on sam nema kredit u švicarcima već u eurima jer je bio nepovjerljiv prema nečemu što je jako povoljno. Auto je kupio na kredit u švicarcima, ali ga je prodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo