prijetio izlaskom iz koalicije / Premijer o sastanku Pupovca i Vrdoljaka: 'Partneri razgovaraju, nije to loše. Nemam ništa protiv'

A nije samo Uljanik problem predsjednika Vlade već i njegov partner, SDSS-ov Milorad Pupovac

12.3.2019.
19:00
VOYO logo

Koalicijski partneri su se okupili, a iako je pozvan i SDSS, nitko od njih u Banskim se dvorima nije pojavio.

"Moja poruka: koga nema, bez njega se može. Svatko može raditi što hoće, izlaziti, ulaziti, međutim u ovom trenutku većina u hrvatskom saboru je stabilna", kazao je Lovro Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milorad Pupovac već je prijetio izlaskom iz koalicije. Jučer je okupio svoje saborske zastupnike, a danas se umjesto s premijerom sastao s predsjednikom Kluba zastupnika HNS-a Miloradom Batinićem, šefom stranke Ivanom Vrdoljakom i Furiom Radinom.  

Na pitanje o čemu su razgovarali, Radin je rekao: "To morate pitati njega, pitati njega, očito postoje neki problem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I kolega Furio i kolega Milorad su svakako sugovornici za Hrvatsku narodnu stranku i ja želim da živim u zemlji gdje se svaka manjina osjeća sigurno i ravnopravno", kazao je Ivan Vrdoljak.

Zbog toga je Pupovac nedavno kritizirao paljenje lutke s njegovim likom na karnevalu u Kaštelima, a upozoravao je i na klimu podjela i izostanak reakcije Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A atmosfera s partnerima očito je i dalje zapaljiva.

"Ja mu predlažem da radi suprotno od ovog što radi. Da dođe na sastanak, kaže svoje probleme, kaže svoje uvjete, a ako nakon toga više ne možemo surađivati da se mirno raziđemo. Mislim da je ovo što radi jedna vrsta cirkusa", kazao je Darinko Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Partnerski odnos podrazumijeva razgovor i razumojevanje, međusobno uvažavanje bez ikakvih ucjena", kazao je Milijan Brkić.

I dok strateški partner bira Pupovčevu stranu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema tu ucjena, to je pitanje dogovora."

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a pokušava spustiti loptu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo mi valjda priječiti da se unutar vladajuće koalicije sastaju naši partneri, dapače, nama to niti najmanje ne smeta. Dobro da se razgovara, a vrlo brzo će doći do razgovora između Hrvatske demokratske zajednice odnosno predsjednika i predstavnika i predsjednika SDSS-a i Kluba zastunika u Saboru", kazao je Branko Bačić.

Dotada Pupovac namjerava razgovarati i s ostalim Plenkovićevim partnerima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima nas dosta nezadovoljnih", kazao je Darinko Dumbović.

A iz HDZ-a Pupovca pokušavaju smiriti porukom da poštuju dogovor o provedbi operativnih programa koji se odnose na nacionalne manjine, pa će o tome izvijestiti i na Vladi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković o sastanku Popovca i Vrdoljaka: "Partneri razgovaraju, nije to loše"

Iako se o Uljaniku najviše razgovaralo na kolicijskom sastanku, premijer je dao poprilično načelan i općenit stav. To nije toliko čudno jer koliko vidimo nema suglasja s koalicijskim partnerima na tu temu. Ovoga tjedna ta točka očito neće biti na sjednici Vlade. Pitanje je hoće li na sljedećem koalicijskom sastanku tema biti Pupovac, odnosno bilo koji predstavnik njegove stranke, s obzirom na to da danas nije došao na sastanak iako je bio pozvan. Plenkovića to čini se ne uzrujava, poručio je da će s njim razgovarati, no zasad još nije.

"Razgovaraju naši partneri. Ja nemam ništa protiv, nije to loše", odgovorio je premijer na pitanje što misli o sastanku Vrdoljaka s Pupovcem i još nekim njegovim zastupnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS zajedno sa SDSS-om i Furiom Radinom ima 10 zastupnika. Koliko god komotna većina bila ona bi se mogla urušiti ukoliko oni napuste koaliciju, no to se trenutno ne čini kao realna opcija.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo