sud u sisku / Premijer ispitan zbog prijetnji Čehulića: 'Ne bojim ga se, pozdravili smo se pri dolasku'

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Kaže da je svjestan kako njegova pozicija nosi kritike i govor mržnje pa dodaje da ih je bilo na razne načine

7.2.2023.
10:12
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković saslušan je jutros u sisačkom sudu kao svjedok-oštećenik.

Riječ je naime o slučaju prijetnji koja mu je upućena 2020. godine od strane muškarca za kojeg se kasnije otkrilo da je prijatelj mladića koji je nešto ranije te godine otvorio paljbu po Banskim dvorima, ranio policajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je istaknuo kako se nakon navedenog napada na Banske dvore krenulo u ispitivanje svih okolnosti, a to su, tvrdi, osim policije radili i mediji. "Razgovarali su s osobama iz njegove blizine. Po meni su relevantne izjave dvaju televizija. S obje snimke bio sam upoznat odmah nakon snimanja. Jedna je novinarka dala glasnogovorniku Vlade koji je sav taj materijal dao policiji. Snimke nikad nisu objavljene", govori.

Govori dalje da je, prema onom što je on vidio, osumnjičeni Đuro Čehulić rekao da je povezan s obitelji Bezuk, a sama srž je, tvrdi, u tome da Čehulić govori da mu je žao što je Bezuk bio taj koji je išao u napad i da bi on to bolje napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čehulić je možda nezadovoljan nečim što ja radim", kaže.

Image
osječko-baranjska županija /

Uhićen 35-godišnjak koji je nekoliko puta na internetu prijetio premijeru Plenkoviću

Image
osječko-baranjska županija /

Uhićen 35-godišnjak koji je nekoliko puta na internetu prijetio premijeru Plenkoviću

Rekao je naposljetku kako je teško ozlijeđen policajac, u uredu gdje sjede službenici. "Ozračje u kojem je odrastao očito je generirala toliku mržnju. Žao mi je Bezuka i njegove obitelji, ali i Oskara Fiurija", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je svjestan kako njegova pozicija nosi kritike i govor mržnje pa dodaje da ih je bilo na razne načine. "Nikad do sada nisam digao tužbu ni na koga pa i sada. Ali ovo je slučaj za koji je važno da ga javnost postane svjesna", rekao je.

Prilikom ispitivanja premijer je upitan je li riječi Čehulića doživio kao izravno izražavanje namjere da mu se naudi. "On je rekao što je rekao. I kad se sve uzme u obzir, shvatio sam prijetnju ozbiljno, ali ne mogu suditi o tome bi li optuženik namjeru u budućnosti izvršio", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje, od njega se tražilo i da kaže boji li se Čehulića. "Ne bojim se, nije izazvao strah kod mene, ali činjenica je da je izrekao prijetnju, ali u tom trenu je to doživljeno ozbiljno", odgovara premijer kojeg se naposljetku traži da pogleda muškarca i odgovori djeluje li mu opasno.

Kaže da o ovom potonjem ne može procjenjivati, a navodi da ga može pogledati jer uostalom pozdravili su se na dolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo