PREMIJER DANAS OTKRIVA NASLJEDNIKA MARTINE DALIĆ: / Ćorić otpao jer je tražio previše, Plenkovićev prijatelj novi je favorit?

Image
Foto: Marko Prpić / PIXSELL

'Novi ministar neće se svidjeti ekipi iz Prvog plinarskog društva', tvrde upućeni.

21.5.2018.
7:53
Marko Prpić / PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas će na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a otkriti ime novog ministra gospodarstva, nakon što je potpredsjednica Vlade Martina Dalić podnijela ostavku "zbog percepcije iako nije učinila ništa pogrešno" u aferi Hotmail.

Image
DALIĆ JE PODNIJELA OSTAVKU: /

Plenković je prihvatio; gotovo je, najmoćnija žena Vlade odlazi zbog afere Hotmail!

Image
DALIĆ JE PODNIJELA OSTAVKU: /

Plenković je prihvatio; gotovo je, najmoćnija žena Vlade odlazi zbog afere Hotmail!

Iako se do sada nagađalo kako će na užarenu fotelju sjesti ministar energetike i zaštite okoliša TomislavĆorić, izvori tvrde kako Plenković ima novog favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražio spajanje ministarstva, potpredsjedničku fotelju...

"Ćorić neće biti ministar gospodarstva, to će biti ponuđeno osobi iz HDZ-a s kojom PPD ekipa neće biti zadovoljna", rekao je upućen izvor za Večernji, aludirajući na Prvo plinarsko društvo koje je davalo mijunske pozajmice HDZ-u te HNS i dio HDZ-a. Jedan od razloga zašto je Plenković odustao od Ćorića je taj što je ministar energetike tražio da se ministarstvo gospodarstva pripoji njegovu ministarstvu te da kao i Dalić ima funkciju potpredsjednika Vlade. To navodno nije prošlo pa Ćorić više nije u igri.

Kao mogući ministar spominje se i Krunoslav Katičić, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine, inače Plenkovićev prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Krunoslav Katičić

Otpisane križaljke

Ipak, neki izvori tvrde da će ipak Ćorić biti taj koji će naslijediti Dalić, a u tom slučaju bi na čelo Ministarstva energetike zasjeo dosadašnji državni tajnik Šiljeg, a zaštita okoliša bila bi pripojena Ministarstvu graditeljstva HNS-ovca Predraga Štromara.

Nagađalo se i kako će mjesto potpredsjednika Vlade biti odvojeno od ministarske fotelje te kako bi Domagoj Ivan Milošević postao potpredsjednik Vlade za reforme Ipak, Večernji piše kako su te križaljke zastarjele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo