'ŠTITIMO SVE MANJINE' /

Plenković o zastavi Jugoslavije na Prideu: 'Bizarno i u suprotnosti s logikom'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Premijer Plenković i ministar Anušić danas su u Osijeku povodom Dana županije

4.6.2024.
14:04
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković i ministar obrane Ivan Anušić sudjeluju na svečanoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije u povodu Dana županije.

Plenković je nakon toga stao pred novinare. Na početku je komentirao izjavu zastupnika Domovinskog pokreta Ivice Kukavice koji je prozvao ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek zbog izjave vezano uz ravnatelja Jasenovca, poručivši da ne može vjerovati da ona podržava revizionizam povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković kaže da to nije pratio, ali da zna da je sada već bivši ravnatelj Jasenovca dao ostavku "jer je očito u nekom provjeravanju činjenica bilo grešaka".

"Pa se on osjetio odgovornim za to. Tko je pisao web ne znam, a ako je bilo grešaka, to treba ispraviti. Naš stav prema Jasenovcu je jasan", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da je nelogično imati zastavu Jugoslavije na Prideu koji se ovog vikenda održao u Zagrebu.

"Štitimo sve manjine pa i seksualne, ali baš da se takva zastava vijori i da pod njom šeću zastupnici Možemo! i SDP-a. Bizarno i u suprotnosti s logikom. Jer u bivšoj državi ovakve parade ne bi bilo da se čekalo još milijun godina. Sloboda izražavanja da, ali isticanje simbola agresije, to je nespojivo i ne znam kome bi moglo pasati", dodao je.

Istaknuo je da je HDZ fokusiran za izbore za europski parlament 2024. Na pitanje kako će moći voditi državu s Domovinskim pokretom koji se i dalje ponaša kao u oporbi, Plenković je kratko poručio da je to itekako moguće i da će najbitnije pobijediti na EU izborima.

"Tko što govori nije predmet Vlade i suradnja neće biti dovedena u pitanje", tvrdi premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se htio previše osvrtati na kontroverze koje se zadnjih dana vrte oko imovinske kartice i kredita kandidata Domovinskog pokreta za EU parlament Stephena Bartulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo