KONFERENCIJA ISPRED MINISTARSTVA UPRAVE / Predstavnici braniteljskih udruga iznijeli stav o ploči o Jasenovcu

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predstavnici braniteljskih udruga tvrde kako ne gaje simpatije prema ustaškom režimu te da žele izraziti pijetet poginulim suborcima

28.6.2017.
13:57
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Predstavnici braniteljskih udruga danas su ispred Ministarstva uprave održali konferenciju za novinare. U pozivu Ivana Turudića, predsjednika podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije, koji je medijima poslan prije konferencije, navodi se kako neće dopustiti nezakonito skidanje ploče poginulim hrvatskim braniteljima HOS-a u Jasenovcu i kriminaliziranje pozdrava 'Za dom spremni'.

Predstavnici su imali sastank s ministrom Lovrom Kuščevićem te su iznijeli svoj stav o ploči u Jasenovcu. Tvrde kako ne gaje simpatije prema ustaškom režimu te da žele izraziti pijetet poginulim suborcima koji je, kako kažu, u skladu s europskom praksom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici su, između ostalog, poručili da je u odnošenju prema simbolima ključno sagledati kontekst u kojem se određeni simbol pojavljuje, odnosno veliča li se u konkretnom slučaju totalitarni režim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo