PREDSJEDNIK HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE: / 'Predložili smo da najprije budu otvorene ove trgovine i obrti...'

Image
Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL

'Predložili smo otvaranje svih trgovina neovisno o veličini, uvažavajući epidemiološke mjere, zatim obrte poput frizeraja i kozmetičkih salona.

21.4.2020.
20:09
Dalibor Urukalović / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović uputio je Vladi niz prijedloga vezanih uz popuštanje epidemioloških mjera te otvaranja pojedinih gospodarskih djelatnosti.

"U našem prijedlogu smo na temelju prijedloga članova istaknuli da je nakon svih ovih epidemioloških mjera gdje ne trebamo postavljati pitanje zdravstvo ili gospodarstvo, sada je situacija da možemo imati oboje", kazao je Burilović za televiziju N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ OD HGK DOBIO LISTU ZAHTJEVA: /

Žele otvaranje svih dućana, salona, kafića i restorana... Evo kako su to osmislili

Image
PLENKOVIĆ OD HGK DOBIO LISTU ZAHTJEVA: /

Žele otvaranje svih dućana, salona, kafića i restorana... Evo kako su to osmislili

'Vjerujem da će Vlada krenuti u otpuštanje mjera'

"Predložili smo otvaranje svih trgovina neovisno o veličini, uvažavajući epidemiološke mjere, zatim obrte poput frizeraja i kozmetičkih salona. Pogotovo ove velike salone koji su po kvadratima veliki poput autosalona i trgovina namještaja gdje ne ulazi veliki broj ljudi. Sredinom svibnja očekujemo otvaranje i ostalih subjekata poput trgovačkih centara. Vjerujem da je Vlada na tragu da donese sveobuhvatan plan i da će se nakon sjednice Vlade krenuti u otpuštanje mjera", istaknuo je Burilović.

On je uvjeren da se već od petka može očekivati otpuštanje nekih prvih mjera. HGK je, usto, tražio i produženje radnog vremena kako bi se još manje stvarala gužva, da se regulira rad od kuće, decentralizacija mjera prema županijama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dugoročno, gospodarstvo ovo ne može izdržati'

"Dugoročno, gospodarstvo ovo ne može izdržati pa se nadam da ćemo od petka i nadalje početi ulaziti u normalan način života, ali uz poštovanje epidemioloških mjera", istaknuo je Burilović.

Burilović je kazao da je HGK oslobodio plaćanja članarine sve koji su zatvoreni odlukom Stožera i da će to produljiti ako bude potrebno, a smanjili su plaće svojim zaposlenicima. Dodaje da više od 90 posto članica HGK plaća 47 kuna mjesečno i da su članarinu smanjivali u četiri navrata te ukinuli doprinos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo