U Đakovu /

Predsjednicu pitali hoće li na koncert Miroslava Škore: 'Nemam pojma da je večeras'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Svoj posjet Đakovu predsjednica Grabar-Kitarović završila je obilaskom Državne ergele lipicanaca

7.7.2019.
15:26
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je nazočila središnjem programu 53. Đakovačkih vezova, a sudionicima i organizatorima te tradicionalne manifestacije izvornoga narodnog folklora zahvalila je na dugogodišnjem njegovanju hrvatske kulturne tradicije i narodne baštine.

Predsjednica je u Đakovu bila na svečanom mimohodu sudionika Đakovačkih vezova središtem grada, u kojem je sudjelovala 61 folkorna skupina iz Hrvatske i inozemstva, a zatim i na svetoj misi u đakovačkoj katedrali sv. Petra. Nakon toga se u Nadbiskupijskom uredu sastala s đakovačko-osječkim nadbiskupom msgr. Đurom Hranićem i lokalnim dužnosnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana za impresije o priredbi, predsjednica Grabar-Kitarović rekla je da su Đakovački vezovi prekrasni.

"Toliko godina održavati kulturnu tradiciju i narodnu baštinu, to je za svaku pohvalu. Uživala sam u svakoj folklornoj skupini, bilo je vrlo veselo, i tako bi i trebalo biti. Zahvaljujem svim stanovnicima Đakova i svim sudionicima Đakovačkih vezova, na kojima se okupilo oko 30.000 ljudi, na iznimno srdačnom dočeku i prekrasnoj atmosferi", poručila je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović svečanom mimohodu nazočili su i predstavnici županijske i đakovačke gradske vlasti, brojni Đakovčani i posjetitelji.

Na novinarski upit hoće li večeras ostati u Đakovu na koncertu predsjedničkoga kandidata Miroslava Škore predsjednica je odgovorila kako "nema pojma da je večeras koncert gospodina Škore".

Svoj posjet završila je obilaskom Državne ergele lipicanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija Đakovački vezovi, koja je počela 21. lipnja,  bit će završena večeras, u nedjelju navečer, izborom najljepših narodnih nošnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo