priključio se aktivist Živog zida / Predsjednički izbori kao u vrijeme Tuđmana: Samo četiri kandidata

U utrku za Pantovčak, prema svemu sudeći, krenut će četvero kandidata. Državno izborno povjerenstvo listu će objaviti sutra u podne, a trima glavnim kandidatima - Ivi Josipoviću, Kolindi Grabar Kitarović i Milanu Kujundžiću - sinoć se na koncu pridružio još samo kandidat Živog zida 24-godišnji Ivan Vilibor Sinčić. Iako kampanja službeno počinje tek sutra u ponoć, kandidati nisu gubili vijeme.

7.12.2014.
18:24
VOYO logo

Ovaj mladić mogao bi postati novi hrvatski predsjednik. Kandidat Živog zida, organizacije koja se protivi nasilnim deložacijama, sinoć je zadnji predao više od 10 tisuća potpisa u DIP.

"Zalažemo se za poništenje pretvorbe i privatizacije, za povratak građanima njihovih štednji i svega ostalog što je ukradeno od njih u proteklih 25 godina. Također, zalažemo se za lustraciju svih kadrova, politika i ratnih profitera koji su doveli naciju u ovakvo stanje", rekao je Ivan Vilibor Sinčić, kandidat za predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidat Saveza za Hrvatsku, koji o Sinčiću misli sve najbolje, nedjelju je iskoristio za izvanrednu presicu s koje je pozvao institucije da objave broj birača i zaustave djelovanje, kako je rekao, političkog podzemlja.

"Spremaju se ukrasti glasove, prevariti i medijskim linčom ocrniti sve one koji su različiti, drugačiji i koji će od Hrvatske napraviti zemlju rada i prosperiteta, a ne zemlju podzemlja, kriminala u rukama političkog podzemlja, obavještajnih službi i mafije", kazao je Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmarao se nije ni aktualni predsjednik, nego je u Lipiku s ministrom branitelja otvorio dom za ratne veterane, tek kratko se osvrnuvši na manji broj konkurenata.

"Naravno da po prirodi stvari manji broj kandidata znači da svaki kandidat ima prilike izložiti svoj program. Veselim se prezentaciji programa, sutra ću objediniti sve ono o čemu sam govorio proteklih mjeseci", rekao je Ivo Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidatkinja HDZ-a ove nedjelje nije zvala novinare na svoje aktivnosti, no još sinoć je poručila: "Kampanja koju ću ja voditi bit će kampanja u kojoj ću ljudima objasniti što je to što im nudim, život u boljoj Hrvatskoj, gospodarski rast, socijalna stabilnost, vladavina prava, nacionalna sigurnost i obrana", kazala je Kolinda Grabar Kitarović.

Njezinih rekordnih 328 tisuća potpisa, kao i sve ostale, u DIP-u su provjeravali cijelu noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja službeno počinje u ponoć s ponedjeljka na utorak.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo