kamenice nije probala zbog alergije / Predsjednica u zanimljivom društvu: na Pelješcu se družila s muškarcem koji je gurnuo auto u more da bi betonirao uvalu

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ovih dana boravi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

27.10.2017.
12:41
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Tijekom jučerašnjeg posjeta Pelješcu, družila sa školjkarima u mjestu Luka. Zanimljivo je kako joj je društvo činio školjkar Boris Franušić, uz svog brata Darija Franušića, koji je krajem kolovoza bio glavni protagonist incidenta o kojem su izvijestili nacionalni mediji, javlja Dubrovački dnevnik.

Naime, incident se dogodio 17. kolovoza u mjestu Luka kad je Boris Franušić (42), školjkar s kojim se Grabar Kitarović družila za vrijeme jučerašnjeg posjeta Pelješcu, svojim automobilom gurnuo automobil u vlasništvu I.D. (35) u more, zbog čega je podignuta kaznena prijava, a na intervenciju pozvana policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povod je, kako je tada za Dubrovački dnevnik kazao I.D., bilo nasipanje mora u samom mjestu od strane Borisa i Darija Franušića, školjkara tvrtke Ponta Luke za koje je upozorio kako je uzurpiranje javnog pomorskog dobra. Iz Dubrovačko-neretvanske županije su tada za Dubrovački dnevnik odgovorili kako nisu dozvolili spomenute radnje.

Nije poznato jesu li tijekom jučerašnjeg posjeta predsjednici u oko upali prizori nelegalne gradnje na pomorskom dobru s obzirom na to kako takvih primjera u mjestu ne nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvog dana svog boravka Kolinda Grabar-Kitarović je otvorila ured u Palači Ranjini, no ono što je privuklo pozornost jest to što je Pelješki preimenovala u 'Pelješački most'. Tijekom jučerašnjeg dana bila je u posjetu Pelješcu gdje je kazala kako joj je svejedno kako se most naziva nego kako je bitno jedino to kako će se on izgraditi. Mještani su joj pripremili slatko jer je alergična na školjke pa kamenice, nažalost, nije probala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo