Odbrusila i bernardiću / Predsjednica 'spustila' Milanoviću: 'Zašto nije reagirao kad su mu MiG-ovi padali s neba kao kruške'

Image
Foto: Pixsell

Predsjednica je imala poruku i za šefa SDP-a Davora Bernardića

22.11.2019.
15:06
Pixsell
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je na prozivke predsjedničkog kandidata SDP-a Zorana Milanovića koji je izjavio da je slučaj s helikopterima druga katastrofa nakon slučaja s propalom nabavkom borbenih zrakoplova koji je primjer kako se ne smije raditi. Dodao je da će kao predsjednik Republike to onemogućavati.

"Kada je riječ o Zoranu Milanoviću i njegovu radu u oružanim snagama, mislim da je najpoznatiji onaj njegov skok s Patrije. Srećom, očito je u životu naučio padati i to je za njega dobro prošlo. Jedina afera, najveća afera koja je dosad bila u oružanim snagama jest afera s MIG-ovima koji su otišli na popravak u Ukrajinu. Nabavljeno je i pet novih, odnosno rabljenih MIG-ova. Posao je bio katastrofala. Ne znam zašto Milanović nije reagirao kada su mu MiG-ovi padali s neba kao kruške i zašto danas spominje aferu s nabavom zrakoplova. Danas jedva imamo dvojac koji štiti hrvatsko nebo. Gospodin Milanović nije proveo istragu i nije imao hrabrosti početi nabavu novih zrakoplova", rekla je Grabar-Kitarović u petak u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbrusila je i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću koji je izjavio da "predsjenica 'u roku odmah' mora sazvati Vijeće za obranu i nacionalnu sigurnost" zbog slučaja u kojem su vojni piloti prevozili švercera oružjem.

"Davoru Bernardiću poručujem da nauči da ne postoji Vijeće za nacionalnu obranu i nacionalnu sigurnost već dva vijeća, Vijeće za nacionalnu sigurnost i Vijeće za obranu. Vijeće za nacionalnu sigurnost raspravlja o strateškim smjernicama i sigurnosti RH dok događaji u jednoj vojnoj bazi nisu probili nacionalnu sigurnost RH. U ovom trenutku traje istraga jer treba učiniti ono što je točno potvrđeno", rekla je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo