PREDSJEDNICA PRIMILA ŽELJKU MARKIĆ NA PANTOVČAKU: / O tome nije izvijestila javnost, a neki njeni savjetnici potpisali su Markićkinu inicijativu

Image

Iako nije potpisala njenu inicijativu, predsjednica je prije skupljanja potpisa primila Željku Markić u Pantovčaku.

2.6.2018.
21:00
VOYO logo

Predsjednica Grabar Kitarović ranije je danas rekla kako je, u kontekstu aktualnih inicijativa referendumima, bitno da se u proces uključi volja građana.

Smatra kako je očito da su građani davanjem potpisa za referendum "pokazali da žele promjene", da se na "neki način malo i protrese politički život u Hrvatskoj i političke elite". Pokazali su želju za izmjenama izbornog zakona, što je legitimno, ali i da žele više participirati i imati veću ulogu u izboru svojih neposrednih predstavnika, rekla je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba protresti elite

Upitana je li to bila i poruka premijeru, odgovorila je kako nikoga nije htjela posebice prozivati, dodavši kako je i osobno zabrinuta velikom erozijom povjerenja u političke strukture, stranke, ali i institucije države.

Image
ŽESTOK ODGOVOR: /

Plenković napao predsjednicu, ali to je ništa prema onome što joj radi HDZ na svojim stranicama

Image
ŽESTOK ODGOVOR: /

Plenković napao predsjednicu, ali to je ništa prema onome što joj radi HDZ na svojim stranicama

'To otvara prostor za opasne procese'

Osim premijera koji je jasno osudio referendumsku inicijativu, izjavu predsjednice komentirao je i SDSS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela bi se izjava mogla shvatiti kao podilaženje najnižim strastima, uključujući i one koje se zasnivaju na antimanjinskih stavovima i raspoloženju. Svaki predstavnik naroda koji zaboravi da između njega i 'volje naroda"' stoji Ustav i zakon, otvara prostor za nekontrolirane i opasne proces. Nadam se da predsjednica ne ide u tom pravcu", kaže Milorad Pupovac.

Iako hvali inicijativu iza koje stoji Željka Markić, sama ju, kako doznaje Dnevnik.hr, nije potpisala. No zato su ju potpisali neki njeni savjetnici, među ostalima i Mate Radeljić, savjetnik za unutarnju politku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je uoči skupljanja potpisa u Pantovčaku i primila Željku Markić, no o tome nije izvijestila kako ne bi utjecala na javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo