kako smo i očekivali / Predsjednica predložila Đuru Sessu za šefa Vrhovnog suda

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednica je uputila prijedlog predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću za izbor predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

10.7.2017.
10:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica je predložila Đuru Sessu za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Iz Ureda predsjedice za RTL su potvrđena šuškanja: "Na temelju odredbe članka 119. Ustava Republike Hrvatske, a u svezi s odredbom članka 33. Poslovnika Hrvatskoga sabora, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je prijedlog predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću za izbor predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Odredbom članka 119. stavka 2. Ustava Republike Hrvatske propisano je da predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske, uz prethodno mišljenje Opće sjednice Vrhovnog suda Republike Hrvatske i nadležnog odbora Hrvatskoga sabora, na prijedlog Predsjednika Republike bira i razrješuje Hrvatski sabor. Temeljem navedene ustavne odredbe predsjednica Grabar-Kitarović predložila je Hrvatskom saboru da izabere gospodina Đuru Sessu za predsjednika Vrhovnoga suda Republike Hrvatske koji ispunjava zakonske uvjete utvrđene odredbom članka 44. Zakona o sudovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sessa je od 2004. do travnja ove godine bio predsjednik UHS-a, član je Europske udruge sudaca i lani u rujnu u Meksiku je imenovan dopredsjednikom Međunarodne udruge sudaca. Zatim je 2015. u Londonu imenovan i zamjenikom predsjednika Savjetodavnog vijeća europskih sudaca.

Devedesetih godina bio je konzul savjetnik u Australiji, a nakon toga predsjednik Općinskog suda u Zagrebu pa sudac Županijskog suda u Zagrebu. Od 2008. je sudac Vrhovnog suda, 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo