dobila je i dar / Predsjednica obišla Divulje pa izrazila nadu da će ubuduće rijetko obilaziti požarišta

Predsjednica je obišla Divulje, a kako bi gasitelje uvijek imala pri ruci dobila je lutku vatrogasca

15.9.2018.
18:32
VOYO logo

Mali dio vatrogasaca koji su se i ove godine borili s požarima u priobalju danas je imao lagan zadatak - pozdraviti predsjednicu Kolindau Grabar-Kitarović koja došla provjeriti kako radi Vatrogasno operativno zapovjedništvo, još jučer jednako postrojeni pozdravljali su je mornari.

U tri dana predsjednica će obići pet gradova. Nakon što je satniji mornaričkog desantnog pješaštva uručila beretke. Predsjednica je iz Ploča otputovala u Vinkovce, a već idući dan u Divulje, a kao bi gasitelje uvijek imala pri ruci dobila je lutku vatrogasca. S obzirom na tempo možda vatrogasca radnom stolu i neće previše viđati. Iz Divulja je otišla u Zadar, sutra će posjetiti Solin, a već u ponedjeljak putuje u Rumunjsku. 

No, sve to s dobrim vjestima o protupožarnoj sezoni. Za manje požara i brže gašenje predsjednica ističe važnost preventive i edukacije građana, ali i dobru opremljenost vatrogasaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je nastaviti aktivnosti i ulagati dodatne napore na uspostavi jedinstvenih standarda opremanja vatrogasnog sustava za sposobnosti ranog predviđanja i upozoravanja, specijalizirana vatrogasna vozila, osobnu zaštitnu opremu i komunikacijsku opremu", kazala je predsjednica.

Ovogodišnja protupožarna sezona bila je mnogo je bolja od lanjske. 2017. u oko 3900 požara izgorjelo je više od 74 tisuće hektara. Ove godine gorjelo je 2350 puta, a izgorjela površina je 1400 hektara što je samo 2 posto izgorjelog lani. 

"Nije bilo toliko vjetra u ovoj godini, a pomogli su nam i sustavi koje smo uveli preko odašiljača i veza od uvezivanja kamera na terenu, do uspostave ovog Vatrogasno-operativnog zapovjedništva. Kamere pomažu u ranom otkrivanju i brzoj reakciji vatrogasaca na terenu", kazao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa se i predsjednica nada da će, bez obzira koliko voli putovati, požarišta u buduće rijetko obilaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo