PREDSJEDNICA O NABAVI BORBENIH AVIONA: / 'Inzistiram da Hrvatska dobije ono što smo dogovorili'

Image
Foto: PIXSELL / N1

Dodala je i kako bi bila najsretnija da se ide u kupovinu novih zrakoplova, no ipak treba pokazati odgovornost te da ima drugih troškova koje zemlja ima

12.12.2018.
17:40
PIXSELL / N1
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je danas probleme koji su nastali u nabavi borbenih zrakoplova F-16 Barak od Izraela. Kaže kako je razgovarala s američkim veleposlanikom Kohorstom o ovoj temi.

"Riječ je o ogromnom novcu i zato treba postupati transparentno i odgovorno, dakle, mislim da je u ovoj situaciji bolje ići temeljito u tom procesu, nego na brzinu ga okončati, jer ono na čemu apsolutno inzistiram jest da Hrvatska dobije ono što smo dogovorili i po cijeni po kojoj je to dogovoreno", poručila je predsjednica, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba pokazati odgovornost

"U konačnici, odluka je na Vladi Republike Hrvatske, ali koliko sam čula od veleposlanika, ovaj postupak bi mogao potrajati još koji tjedan, koliko točno - ne znam", otkrila je Grabar-Kitarović dodajući da je razgovarala i s izraelskim premijerom Netanyahuom te da ni on nije znao da postoji problem oko kupovine zrakoplova.

Dodala je i kako bi bila najsretnija da se ide u kupovinu novih zrakoplova, no ipak treba pokazati odgovornost te da ima drugih troškova koje zemlja ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U konačnici, moramo kupiti ono što je u skladu s našim mogućnostima i u skladu s našim interesima", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo