PREDSJEDNICA O MINISTRU KUŠČEVIĆU: / 'Nitko ne može biti iznad zakona i naroda. Moramo se voditi i moralnim načelima'

Image
Foto: Pixsell

'Moram nastaviti raditi svoj posao.

29.6.2019.
23:24
Pixsell
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović bila je u privatnom posjetu Grobniku kod Rijeke na Festivalu palente i sira, ali nije mogla izbjeći kamere i novinare. Na pitanje očekuje li veću rekonstrukciju Vlade, nije željela nagađati već je kazala da o tome jedino može govoriti predsjednik Vlade. No, zato je opširnije odgovorila na pitanje o tome treba li ministar uprave Lovro Kuščević otići iz Vlade zbog nagomilanih afera.

"Što se tiče o istinitosti podataka na njegovoj imovinskoj kartici i legalnosti njegovih poslova to trebaju odrediti nadležne institucije, ja o tome ne mogu govoriti. Međutim, moram naglasiti da svaka javna funkcija, a posebno kod političara, nosi sa sobom i moralnu obvezu. Nitko ne može biti iznad zakona, nitko ne može biti iznad naroda i osim pravnih aspekata moramo se voditi i moralnim načelima. Institucije neka utvrde istinitost, a ostalo je na savjesti samog ministra i naravno odluka predsjednika Vlade", kazala je Grabar-Kitarović, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MISTERIOZNI 'KOMPROMITIRAJUĆI MATERIJAL' I ČUDNE IZJAVE: /

Što se krije iza svega i ima li šanse da Kolinda odustane?

Image
MISTERIOZNI 'KOMPROMITIRAJUĆI MATERIJAL' I ČUDNE IZJAVE: /

Što se krije iza svega i ima li šanse da Kolinda odustane?

'Ne znam što ćemo ako premijer ode u Bruxelles'

O glasinama da bi premijer Andrej Plenković mogao postati predsjednik Europskog vijeća predsjednica je kazala da to, kao i imenovanje ministrice Marije Pejčinović Burić za glavnu tajnicu Vjieća Europe, pokazuje koliko je u zadnje tri godine podignut rejting Hrvatske.

"To pokazuje koliko je Hrvatska, što se tiče vanjske politike, važnija i u boljoj poziciji nego ikada. Drago mi je čuti da je on kandidat, drago mi je da se spekuliralo i s mojim imenom iako se ja nisam ni za što kandidirala niti razgovarala. Drago mi je da novinari prepoznaju da u Hrvatskoj ima političara, da ima ljudi koji mogu voditi Europsku uniju, a posebno mi je drago da je gospodin Plenković jedan od kandidata za tu poziciju, iako ne znam što ćemo ako ode, rekla je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moja je odgovornost voditi i dalje državu'

Neizbježno je bilo i pitanje hoće li se ponovno kandidirati za predsjednicu Republike.

"Neću razočarati nikoga tko mi je dao potporu u ovoj državi, posebno HDZ i njegove članove bez kojih ja nikada ne bi bila predsjednica. Prije svega se vodim ljubavlju prema domovini, međutim moja odgovornost je trenutačno kao predsjednice voditi i dalje državu. Ne možemo si dopustiti kampanju koja traje mjesecima. Neka se drugi kandidiraju i izlože svoje programe. Moram raditi, imamo previše problema, ali i puno prilika kako bi poboljšali život u Hrvatskoj", kazala je Grabar-Kitarović dodavši da je kao predsjednica države odgovorna za narod i za državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram nastaviti raditi svoj posao. Kampanje su uvijek neplodna razdoblja za svaku državu, ne želim da kampanja traje dugo, i sigurno neću razočarati hrvatski narod", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo