ne može bez skandala / Predsjednica nije pozvala Kosor na svečani prijem za Dan državnosti: 'Ako sam ja nepoćudna, bit će zanimljivo vidjeti tko je'

Bivša premijerka kaže kako netko tko je predsjednik države ne može imati simpatije prema jednima i antipatije prema drugima

22.6.2016.
22:45
VOYO logo

U subotu je Dan državnosti, a ni on ne može bez skandala. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku organizira svečani prijem za stotine uzvanika, ali nije pozvala bivšu predsjednicu hrvatske vlade Jadranku Kosor.

Dolaze mnogi novinari, sportaši, glazbenici, a Kosor nam je potvrdila da nije dobila pozivnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na takve se događaje, kaže Kosor, uvijek pozivaju bivši predsjednici i premijeri, i znakovito dodaje da će, ako je ona nepoćudna, biti zanimljivo vidjeti tko je poćudan. 

"Nisam pozvana, kao što nisam pozvana ni na svečanu sjednicu Hrvatskog sabora. Koliko sam ja u politici, više od 20 godina bila, uvijek su bivši premijeri pozivani. Zanima me tko će se još od uglednih ljudi pojaviti, odnosno tko je sve pozvan, jer bi to onda značilo ako spadam na listu nepoćudnih da je, logično, zanimljivo vidjeti tko spada sve na listu poćudnih", kaže Kosor i dodaje kako netko tko je predsjednik države ne može imati simpatije prema određenim građanima i građankama, a antipatije prema drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno to Ustav ne dozvoljava. Ja stalno ponavljam da bi se Ustava zaista trebali držati ko pijan plota", zaključuje Kosor. 

S druge strane, Ženska mreža Hrvatske, koja okuplja 34 nevladine organizacije, je odbila doći na prijem. Navode da predsjednica svojim postupcima poručuje da ne namjerava štititi prava žena u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo