Svi ugostiteljikoji će sutra otvoriti svoje terase moraju biti spremni na rad pod strogim epidemiološkim mjerama. Žaklina Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja, rekla je da će sutra stolove razmaknuti u propisanom razmaku.
''Nemamo još finalnu odluku oko zatvorenih terasa. Bilo je rečeno da neće smjeti, ne znamo do koje visine i kako. Čekamo pismenu odluku pa ćemo se svi skupa tome i prilagoditi'', kazala je Troskot.
''Većina objekata koji imaju terasu će otvoriti. Moramo napomenuti da ih puno i nema terasu. Značit će to barem jednim dijelom početak rada'', komentirala je Troskot.
Veliki je benefit da se barem djelomično početi s radom, vjeruje Troskot. To da su ekonomske mjere još uvijek na snazi ocjenjuje dobrim jer ugostitelji ne mogu raditi ni prilično onako kako su radili kad su bili u punom pogonu.
''To je nužno potrebno, jer smo svih ovih mjeseci bili na aparatima i na mjerama. Ne možemo sad od danas do sutra ostati bez istih'', rekla je Troskot.
''Bili smo svjedoci da su okupljanja stalno u gradu, gdje se
uopće nije pazilo na epidemiološke mjere. Bio je veliki broj
mladih ljudi zajedno, pa se taj broj zaraženih nije povećavao.
Vjerujem da će u kontroliranim uvjetima gdje su razmaknuti
stolovi biti sve kako treba'', kazala je
Troskot.